"Devlet-millet el ele bu salgını birlikte atlatacağız"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve tam kapanma sürecinde 8 Mayıs ve 15 Mayıs'ta halk pazarlarının kurulabileceğine ilişkin 'Pazar Yerleri' genelgesi kapsamında Çerkezköyâ

GÜNDEM 9.05.2021 15:47:00 0

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da oluşturulan denetim ekibiyle birlikte Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’ni ve Kızılpınar Pazar Yeri’ni denetledi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığındaki denetim ekibinde İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Oda Temsilcileri, kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri yer aldı.

 

HES KONTROLÜ DE YAPILDI

 

Denetimlerde pazar esnafının ve vatandaşların maske ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uyup uymadığı denetlenirken, pazar yeri girişinde vatandaşların HES kontrolü de yapıldı. Pazarcı esnafının ve vatandaşların kurallara uymasını isteyen Kaymakam Atilla Selami Abban, ilçede oluşturdukları ekiplerle denetimlerin devam ettiğini söyledi.

 

 

“BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

 

Vatandaşların sağlığı için denetimlerin bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Kaymakam Abban, “Sizlerden ricamız salgın son bulana dek, maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım. Devlet-millet el ele bu salgını birlikte atlatacağız” dedi.

 

“VİRÜSÜN YAYILIM ALANI OLMAMALI”

 

Tekirdağ merkezde de Vali Aziz Yıldırım tam kapanma döneminde kurulan pazar yerlerini ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Denetimleri sırasında koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol ederek pazarcılara pazar yerlerinin virüsün yayılım alanı olmaması gerektiğini ifade den Vali Yıldırım, maske, sosyal mesafe, el hijyeni tedbirlerini hatırlattı.

 

SEYAHAT İZİMN BELGELERİNİ KONTROL ETTİ

 

Pazar yeri denetimlerinin ardından ilimizin giriş-çıkış noktalarında bulunan TOKİ, Malkara ve Kumbağ Uygulama Noktalarını ziyaret eden Vali Yıldırım, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde araçları denetleyerek araçlarda bulunan sürücü ve yolcuların seyahat izin belgelerini kontrol etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU