Süleymanpaşalılara 'atık yağları biriktirin' çağrısı

Süleymanpaşa Belediyesi bitkisel atık yağların biyoyakıta dönüştürülmesi ile ilgili bir ihale yaptı. Yapılan açıklamada, atık yağların daha fazla geri dönüşüme dâhil edilmesi ile çevr

GÜNDEM 5.05.2021 13:06:00 0
Süleymanpaşalılara

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, her gün bin kişiye hizmet veren Aşevinden çıkan ve gıda işletmeleri ile evlerden toplanan atık bitkisel yağların biyodizel yakıta dönüştürülerek hem ekonomiye geri kazandırılması hem de atık yağların çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla ihale açıldı. İhale ile, toplanan atık bitkisel yağlar geri kazanılmış olacak.

 

“SU VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

 

Süleymanpaşa Belediyesinin 2020 yılı içinde ilçe genelinde toplam 4 ton bitkisel atık yağı geri dönüşüme kazandırdığı, bu atık yağların 3,4 ton biyodizel yakıta dönüştürüldüğü ve bu sayede atık yağlardan kaynaklanan su ve çevre kirliliğinin önüne geçtiği belirtildi.

 

VATANDAŞLARA ATIK YAĞLARI BİRİKTİRME ÇAĞRISI

 

Konu ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bitkisel atık yağların en çok evlerde ve lokanta, restoran ve hızlı yemek işletmeleri gibi yerlerde üretildiği, bu noktalardaki atık yağların daha fazla geri dönüşüme dâhil edilmesi ile çevre temizliğine yapılacak katkının çok daha büyük olacağı vurgulanarak, vatandaşlara ve işletmelere atık yağları biriktirmeleri çağrısında bulunuldu.

 

YAĞ VARİLİ TALEBİNDE BULUNABİLECEKLER

 

Açıklamada, “Vatandaşlarımız evlerindeki atık kızartmalık yağlarını soğuduktan sonra bir pet şişenin içine doldurup muhtarlıklara, belediye hizmet binalarına teslim edebilirler. Ayrıca 0 282 259 59 59 Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezini arayarak işletmelerinde, oturdukları site ya da apartmanlarda bitkisel atık yağların toplanması için yağ varili talebinde bulunabilirler” denildi. Yeşil Enerji olarak kabul edilen ve fosil yakıtlara çevreci bir alternatif oluşturan biyodizelin fosil yakıtlara göre çevreyi yüzde 75 daha az kirlettiği ifade edilirken, aynı zamanda atık bitkisel yağları geri dönüştürmenin en iyi yolu olduğu kaydediliyor.

 

Haber / Ruşa ELMA