Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi; Selimiye Camii'nin çevresi düzenlenecek

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan ve 2011 yılında UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Selimiye Camisi'nin çevresinde uzun süredir beklenen d?

GÜNDEM 2.05.2021 12:57:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi;  Selimiye Camii

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Mimar Sinan’ın ustalık eseri, Edirne’mizin kalbi ve tüm dünya için büyük bir kültür mirası olan Selimiye Camimizin Meydan çevre düzenlemesinin kısa sürede başlayıp, tamamlanacağının müjdesini vermekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

 

MEYDAN DÜZENLENMESİ TALİMATINI VERDİ

 

Tüm dünya için önemli bir kültürel emanet olan Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camiİ’nin adeta Edirne’nin kalbi konumunda olduğunu söyleyen İl Başkanı İba, “Ve Edirne turizmi için de önemli bir lokasyondur. Malum olduğu üzere arkeolojik kazı nedeniyle Selimiye’mizin meydanı uzun bir süredir kullanılamaz haldeydi. Meydan Projesi’nin hayata geçirilmesini hızlandırmak adına son yapılan il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Selimiye Cami meydanının düzenlenmesi ile ilgili görüşlerimizi arz ettik. Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’a Selimiye meydanıyla ilgili tüm sorunların çözülerek ivedilikle meydanın düzenlenmesi talimatını verdi” dedi.

 

“EDİRNE’YE VE ÜLKEMİZE YAKIŞIR HALDE DÜZENLENECEK”

 

Bakan Kurum’un ilgili taraflarla yaptığı görüşmelerin ardından Selimiye Cami çevresinin düzenlenme projesinin bakanlık tarafından finanse ve ihale edilip belediyenin de desteğiyle yapılmasına karar verildiğini kaydeden İl Başkanı İba, “Bakanlığımız tarafından Selimiye Meydanı’nın çevre düzenlenmesinin kısa sürede başlayıp tamamlanacağının müjdesini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Böylelikle, uzun süredir kullanılamayan meydan yeni yüzüyle Edirne’mize ve ülkemize yakışır halde düzenlenecektir. Edirne’mizle ilgili her konuda olduğu gibi Selimiye Meydanı’nın düzenlenmesiyle ilgili desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanımıza, valimize, milletvekilimize, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm gayretimiz, hemşehrilerimizi hak ettikleri bir Edirne’de yaşatabilmek için. Bu gayeyle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Edirne’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU