Çetin: Adım adım Kapaklı'nın ihtiyaçlarını gidereceğiz

İlçede devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, pandemiye rağmen pek çok projeyi hayata geçirmek için gayret ettiklerini söyledi. Kendisini eleştiren CHP K

GÜNDEM 27.04.2021 13:11:00 0
Çetin: Adım adım Kapaklı

Termal suda 1500 metreye ulaştıklarını dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kuyunun dibindeki sıcaklık 70 derece şu anda. Kuyunun diğer çalışmaları devam ediyor. MTA bize bir rapor hazırlayacak. Tahmin ediyorum 20 gün- 1 ay içerisinde rapor elimize ulaşacak. Bu raporda suyun içerisindeki mineraller, suyun debisi, suyun çıkış sıcaklığı bize verilecek. Bu verilerle beraber biz oraya yapmak istediğimiz çalışmaları hem Tarım Bakanlığıyla hem Turizm Bakanlığıyla hep beraber yürüteceğiz. Bizim oradaki ana gayemiz bir termal sıcak suyu kullanıp seracılık yapmak, iki sıcak suyun niteliklerine göre sağlık sektöründe değerlendireceğimiz termal otelleri oraya çekmek istiyoruz. Tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde bunlarla ilgili durumlar netleşecek. Akabinde planımızı yürüteceğiz” dedi.

 

 

“FARKLI PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

 

Kazak Gölü’nde bu yaz farklı birkaç projeyi daha hayata geçirmek istediklerini söyleyen Başkan Çetin, “Geçen sene ön tarafa bir kır bahçesi yaptık. Hem vatandaşımız göl manzaralı çayını içip yemeğini yiyebiliyor, hem de başka sosyal etkinlikler için, düğün için, değişik yemek organizasyonları, toplantılar için kullanıyoruz. Bir önceki yıl da kapalı mekanın açılışını yapmıştık. Önce orayı yaptık, sonra ön tarafı yaptık. Bu yıl da birkaç projemiz daha var. Kış ayında onun etrafını güvenliği sağlamak için çit yaptık. Şuanda pandemiden dolayı oraya çok fazla ağırlık veremiyoruz, biraz güvenlik sorunu yaşıyoruz orada. İstihdam ettiğimiz zabıta yardımcılarımızla beraber oranın güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz. Güzel birkaç projemiz var Kazak Gölü’nde. Ben Kazak Gölü’nü animasyonlarıyla, etkinlikleriyle, birçok faaliyetiyle ailece eğlenilecek bir yer olarak değerlendirelim istiyorum. Eskiden biraz buraları farklı amaçlar için kullanılıyordu. Alkol kullanımı, uygunsuz hareketler, silah atma gibi güvenliği bozan unsurlar vardı. Sosyal etkinlikleri artırıp bunları bertaraf etmek istiyoruz. Güvenliği sağlamak istiyoruz. Ailelerin çocuklarıyla birlikte zaman geçirecekleri bir proje olarak hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

 

“BELEDİYE GELİR ELDE EDECEK”

 

İkizgöllerde’de Bungalov Evleri Projesi’nin devam ettiğini söyleyen Çetin, “O da çok farklı, güzel bir konsept olacak. Turizmi canlandıracak. Bir de film platosu planlanıyor içerisinde. Film platosu olması durumunda bölgemiz biraz daha gündeme gelir, ulusal medyada yer alır. Buradaki esnaf kazanır. Bu bölgenin konseptini değiştirir diye düşünüyoruz. Onların da sıcak suyun nitelikli olması durumunda talebi var. Bungalov evlerine sıcak su verilmesi talep ediyor onlar da. Biz bunları ücretli vereceğiz. Belediyemiz buradan gelir elde edecek” dedi.

 

“50 BİN NÜFUSLU YENİ ŞEHİR PLANLAMASI YAPILIYOR”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Kapaklı’da yeni bir şehir planlaması yapılması talebinde bulunduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “50 bin nüfuslu yeni bir şehir planlaması yapılıyor. TOKİ ayağıyla yürüteceğimiz bir proje. Bu proje yeni gelecek göç için değil. Kapaklı’nın içinde güvenli olan, site tarzı konutlar olmadığı için göç de veriyoruz biz. Ekonomik seviyesi iyileşen aileler Kapaklı’dan göç ediyor. Biz bunu da kaybetmemek istiyoruz. Kapaklı’yı bu anlamda zenginleştirmek istiyoruz. Böyle bir proje yürütüyoruz şu anda. Kapaklı’ya değer katacak bir proje. Bu da önemsediğim uzun vadeli bir proje” diye konuştu.

 

 

 “KAPAKLI’NIN 20 YILINI KURTARACAK PROJELER”

 

Yıldızkent Kavşağı ve hemen yanındaki Millet Bahçesiyle ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Çetin, “Bunlar Kapaklı’nın 20 yılını kurtaracak projeler. 20 yıl sonrasını planlayacağımız projeler. Bugünün de ihtiyaçları bunlar ama 20 yıl sonrasının Kapaklı’sını başka yere taşıyacak projeler. Rutin diğer projelerimizi yürütüyoruz zaten. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Spor Toto’dan aldığımız destekleri adım adım yapıyoruz, uyguluyoruz” dedi. KapaklI’nın zor bir yer olduğunu söyleyen Çetin, “Sorunlarıyla, ihtiyaçlarıyla, talepleriyle sıkıntılı bir yer. Biz de bunları adım adım çözeceğiz inşallah” dedi.

 

“ELEŞTİRİYE HER ZAMAN AÇIĞIM”

 

Kendisini eleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin’e de cevap veren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ben eleştiriye her zaman açığım. Onların eleştirilerinin arasında beni çok rahatsız eden bir unsur olmadığı için cevap verecek bir konu da bulunmuyor. Çerkezköy’ü görüyorsunuz, Saray’ı görüyorsunuz, Büyükşehri de görüyorsunuz. İçinden geçtiğimiz süreç içerisinde hangi belediyeler bizden çok daha fazla şeyler yaptı ki? Bizim geride kaldığımız konu ne? Biz yapabileceklerimizi, mevcut bütçeleri dengeleyerek yapmaya çalışıyoruz. Devraldığımızda büyük sıkıntılar vardı. Bunları kapatmak için kaynak yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“TABİ Kİ MUHALEFET GÖREVİNİ YAPACAK”

 

Yol ve altyapı probleminin Kapaklı’nın en önemli problemi olduğunu dile getiren Mustafa Çetin, “En çok oraya odaklandık. Altyapı TESKİ’nin faaliyet alanı. Erbay Caddesi’nde gördük, yaşadık. Bir sürü sıkıntı. Aynı şeyi Pınar Bulvarı’nda da yaşadık. Pınar Bulvarı’nda da TESKİ uzun süre işi teslim edemedi. Bunları bize mal ediyorlar. Canları sağ olsun. Sorun değil. Biz göreve geldiğimizde 2019’da bütçe açısından, borçlar açısından sıkıntımız vardı. Bunları planladık, 2020 yılında heyecanla projelerimizi hayata geçirmeye başlayacaktık. Bir anda Mart ayında pandemi patladı. Pandemiyle beraber bu sefer faaliyetlerimiz bambaşka bir alana kaydı. Şu anda da öyle. Belediyenin çalışma süreleri azaldı. Birimler arasında ihale komisyonlarının toplanma imkanları kısıtlandı. Aynı şekilde yine devletin kurumlarında da benzer sorunları yaşıyoruz. İhale süreçleri yavaşladı, kaynak temin etme sıkıntılarımız arttı. Herkesin işi bozulunca belediyenin kaynakları da azaldı. Hükümetimiz yapılandırma ortaya çıkardı. Yapılandırma, belediye alacaklarını da uzun taksitlere yaydırdı.  Elimizdeki imkanlarla yapabileceklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki muhalefet görevini yapacak, onlar eleştirecek bizi. Biz o eleştirilerden üzerimize düşeni alacağız. Gözden kaçırdığımız, eksik olduğumuz bir şey varsa onları da hayata geçirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

“PROJELERİ HAYATA GEÇİRME SÜREÇLERİ VAR”

 

Belediyelerde bir projenin hayata geçirilme süreçlerinin olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Örneğin düğün salonu yapmak istiyoruz. Ama bunu yapmak için belediyeye ait bir arsanızın olması gerekiyor. Bakıyoruz belediyeye ait arsa yok, arsayı üretmeye çalışıyoruz. Büyükşehirden imardan geçmesi gereken süreç var. O uzatılıyor, başka engeller koyuluyor. En nihayetinde arsayı aldığımızda projesini yapıyoruz. 5-6 ay proje süreci sürüyor. Sonra da bir ihale süreci var. Bunlar hepsi bir süreç. Biz bunları hayata geçirecek fırsatlar bulamadık. Çünkü pandemiyle boğuştuk. Ben 3 Nisan 2019’da mazbatayı aldım. 6 ay gelen gideni karşıladık. Bu arada boş durmadık. Yine birçok çalışma yaptık” dedi.

 

“YOLLAR İÇİN 100 MİLYON TL PARA LAZIM”

 

Devlet hastanesi işini hayata geçirmek için çok mesai harcadığını dile getiren Çetin, “İş bozulmuştu. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü o işten vazgeçmişti. Biz konuya müdahil olduk, süreci yönettik ve en nihayetinde temeli atıldı. ‘O devletin de değil, belediyenin de değil. Başkan kendine mal ediyor’ diyorlar. Hayırseverden bir okul yaptırıyoruz, ‘Bunun belediyeyle, devletle ne işi var’ diyorlar. Termal su ile ilgili çalışma yapıyoruz, ‘O MTA ile ilgili’ diyorlar. Okul yaptırıyoruz, ‘Devletin işi’ diyorlar. Hükümet Konağı’yla ilgili sıkıntı vardı, sürekli eleştiriyorlardı, gittik onu çözdük, ‘O zaten olacaktı’ diyorlar. Hep bir şeyler söylüyorlar. Mesela İlçe Emniyet Binası yok, ‘İlçe Emniyet Binası nerede’ diye soruyorlar. Şimdi onu halledeceğiz, yakında temelini atacağız, ona da bir şey bulacaklar. Canları sağ olsun. Ben bunlara takılmıyorum. Benim en baştan beri söylediğim şey şu, Kapaklı’ya bir toplu iğne getirebiliyorsam memnunum. Benim maksadım Kapaklı’ya bir şeyler kazandırmak, bir şeyler getirmek. Halı sahaları okul bahçelerine yaptık, onu eleştiriyorlar, ‘O Spor Toto’nun yatırımı’ diyorlar. Siz de yapsaydınız. Burada 20 yıl Cumhuriyet Halk Partisi iktidardaydı. Onlar yapsalardı. Yollarla ilgili çok ciddi eleştiri alıyoruz. Kapaklı’nın yolları perişan. Sanki bunun sorumlusu benim. Ben bir tane cadde yaptık. ‘Onu da büyükşehir yaptı’ diyorlar. Cevap bile vermedim. Varsın büyükşehir yaptı bilsinler, güzel bir şeyler yapılsın Kapaklı’ya. Hem kilit taşı, hem kaldırım hem de asfalt ihalesini bir bütün olarak yeni bir ihale içine dahil ettik. Bizim Kapaklı’nın tamamının yollarının yapılabilmesi için 100 milyon TL para lazım. Ben o parayı nasıl bulacağım, bu yatırımı nasıl getireceğim, ben onun derdindeyim” dedi.

 

“TAŞ OCAĞI RUHSATI ALDIK”

 

Belediye olarak ilçe sınırları dışında bir alanda bir taş ocağı ruhsatı aldıklarını söyleyen Çetin, “Onun da takibini yapıyoruz. İnşallah taş ocağımızı faaliyete geçirirsek kendi imkanlarımızla bu yol çalışmalarını yapacağız. Adım adım Kapaklı’nın ihtiyaçlarını gidereceğiz. Şu anda Millet Bahçesiyle ilgili uzun bir mesai harcıyoruz. Millet Bahçemiz belki de Trakya’nın en büyük alanı olacak. Yaklaşık 100 dönüm bir arazinin üzerinde bir Millet Bahçesi hayal ediyoruz” diye konuştu. Teniz kortu inşaatı, çocuk akademisi inşaatının devam ettiğini söyleyen Çetin, “Bunlar Kapaklı’da yoktu. Olmayanları hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Karaağaç’a kapalı spor salonu yapacağız. Yüzme havuzu projemizi çalışıyoruz. Gençlik Merkezi’ni çok yakında ihaleye çıkartacağız. Pandemiye rağmen bunları adım adım yürütüyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU