İmza kampanyası başlatıldı

Lüleburgaz'da geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışmalarına başlanılan, Mimar Sinan'ın ustalık dönemi eserlerinden 450 yıllık Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nin önemli bir parçası

GÜNDEM 27.04.2021 10:44:00 0
İmza kampanyası başlatıldı

Sıbyan Mektebi’nin Lüleburgaz tarihi için çok önemli bir eser olduğunu ifade eden Başkan Gerenli, söz konusu eserin tarih evi ya da müzesi olması için son derece uygun olduğunu söyledi. Başkan Gerenli, “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Lüleburgaz halkı bu bilinçte bir halktır. Lüleburgaz’ın en önemli tarihi eseri olan ve geleceğe taşımamız gereken Sokollu Mehmet Paşa Külliyemizin hemen başlangıcında Sıbyan Mektebi var. Sıbyan Mektebi bu külliyenin önemli parçalarından birisidir. Bugüne kadar farklı amaçlarla kullanılmıştı. Lüleburgaz halkının ve de özellikle çocuklarımızın tarihimizi iyi bilmeleri için Sıbyan Mektebi, Lüleburgaz’da bir tarih müzesi ya da tarih evi olabilmesi için son derece uygun bir yerdir” dedi.

 

“BURAYI TARİH MÜZESİ YAPMAK İSTİYORUZ”

 

Sıbyan Mektebi’ni en güzel şekliyle değerlendirmek istediklerini söyleyen Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin Sıbyan Mektebi’ni tarih müzesi yapmak için gerekli iradeye sahip olduğunu belirtti. Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç de Sıbyan Mektebi’nin müze olması fikrine destek verdiklerini belirterek, “Ortak aklı harekete geçirmek adına biz buradayız. Halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına biz buradayız. Halk tarihine sahip çıkmak zorundadır. Geçmişimizden gelecek nesillere aktarılacak bir kültür mirasıdır burası. Tarihi bir mirastır. Bu nedenle sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarımıza, gelecek nesillere aktarılacak bu mirasta benim de payım var demeleri için o tarih müzesini gezerken ben de burada bir imza vermiştim demek için tüm halkımızı kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA