Vaka sayılarındaki artış sağlık çalışanlarını üzüyor

Tekirdağ'da filyasyon ekipleri, virüs ile mücadele kapsamında çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Filyasyon ekibindeki ebelerden Müzeyyen Yüksel, "Canla başla çalışıyoruz fakat b

GÜNDEM 26.04.2021 13:54:00 0
Vaka sayılarındaki artış sağlık çalışanlarını üzüyor

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs vaka haritasında çok yüksek riskli iller kategorisinde kırmızı renk ile gösterilen Tekirdağ'da filyasyon ekipleri, mesai kavramı gözetmeden çalışıyor.

 

“BAZEN GÜNÜN BİTMESİNİ İSTEDİĞİMİZ DURUMLAR OLUYOR”

 

Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde 22 yıldır görev yapan ebe Aslı Gözşahin, filyasyon ekibindeki arkadaşları ile canla başla çalıştıklarını belirterek, “Gün içinde her gün farklı bir şey oluyor. Bazen sorunsuz geçiriyoruz bazen yüzümüzü güldüren olaylar oluyor. Bazen gerçekten o günün bitmesini istediğimiz durumlar da yaşadığımız oluyor. Aşılama uygulamasında güzel bir olay yaşamıştım. Yaşlı bir amcanın evine gitmiştik. Kendisi yalnız yaşıyordu. Baştan bize çok aradığımız için 'Niye beni rahatsız ediyorsunuz?' diye bize cümleler kurdu. Daha sonra biz onun evde yalnız yaşadığını fark ettik. Baktığımızda amcanın eşinin vefat ettiğini, bu yüzden bu şekilde davrandığını anladık. Kendisiyle her zaman olumlu cümlelerle konuşmaya başladık. Aşılama uygulamasını yaptık sonra çıkarken amca ağlamaya başladı. Ona davranışımız belki çok hoşuna gitti belki de çok yalnız olduğu için birilerine ihtiyacı vardı. Çıkarken 'İkinci aşıma da ne olur siz gelin, beni unutmayın burada' diyerek uğurlamıştı” dedi.

 

“BU CESARETİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”

 

Gözşahin, "Tekirdağ maalesef her zaman riskli bölgeler sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Birinci dönem pandemide de yine aynı şeyi yaşamıştık. Ben insanların kurallara uymamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Biz sıcakta veya soğukta gün boyu çift maskeyle nefes almakta zorlansak da çıkarmadığımız maskeleri, kişiler günlük işlerini yapmak için birkaç saat de olsa takmamayı yeğliyorlar. Kişilerin bu cesaretini anlamakta zorlanıyorum. Hastalığı geçirmemek adına kullanmak gerekirken illa rahatsızlandıktan sonra mı tedbir almayı düşünüyor kişiler, onu anlamakta zorlanıyorum açıkçası" dedi.

 

'ÇABALARIMIZ BOŞA MI GİDİYOR ACABA?'

 

Kurallara uymayanların kendilerini üzdüğünü de belirten Gözşahin, "Sağlık çalışanları olarak artık yorulduk. 1 yıldır geceli gündüzlü çalışıyoruz. Vakalar da arttığı için 'Çabalarımız boşa mı gidiyor acaba?' diye düşünüyoruz. Tek çabalayan biz olmayalım. Kişilerin de bireysel olarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Herkes kişisel çabasını gösterirse sadece bizden bir şeyler beklenmezse çok daha rahat bu olayı atlatabiliriz, diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

 

“HERKES SORUMLULUĞUNU BİLSİN”

 

Filyasyon ekibindeki ebelerden Müzeyyen Yüksel ise, "Ben yaklaşık 1 yıldır sahadayım. Durumlar düzelecek, diye beklerken her geçen gün kötüye gitmesi bizi gerçekten üzüyor. Biz sağlık çalışanları olarak çok yorulduk. Biraz rahatlayacağız, diye beklerken tekrar vakalar artıyor. Bu yüzden herkes sorumluluğunu bilsin, istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA