"Pandemi olması kan vermeye engel değil"

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Keşan'da Ramazan nedeniyle iftardan sonra kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan bağışı kampanyasına yoğun talep olduğunu dile getiren Edirne Kızılay

GÜNDEM 25.04.2021 13:53:00 0

Keşan Cumhuriyet Meydanı´nda konuşlanan TIR´da kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 

KAN VERMEK İSTEYENLER KISITLAMADAN MUAF

 

Koronavirüs salgını sebebiyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından kan vermek isteyenler muaf tutuldu. Ramazan ayı dolayısıyla iftar saatinden sonra başlayan ve saat 23.00´e kadar devam eden kampanya ilgi gördü.

 

“ORUÇ TUTAN VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi´nde görevli Dr. Erhan Aksoy, “Hem salgın hem de Ramazan nedeniyle kan stokları azaldı. Bu dönemde özellikle stoklarımızdaki azalmayı önlemek adına kan bağışının önemi daha da artıyor. Herkesi kan bağışlamaya davet ediyorum. Bağışladığınız 1 ünite kan 3 kişinin hayatının kurtulması anlamı taşıyor. Ramazan ayı süresince oruç tutan vatandaşlarımızı düşünerek gece çalışmaları da yürütüyoruz. Tüm Türkiye´de de olduğu gibi Trakya´da da kan bağışı kampanyalarını yoğun şekilde sürdürüyoruz. Halkımızdan duyarlılığı biraz daha artırmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

“AŞIDAN 1 HAFTA SONRA KAN VEREBİLİRLER”

 

Aksoy, "İnternetten randevu alarak cep telefonlarına gelen SMS´leri göstermeleri halinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar. Kan bağışından sonra da kendilerine bağış evrakı veriyoruz. Ayrıca koronavirüs aşısı olmuş bağışçılarımızda aşının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra gönül rahatlığıyla kan bağışı yapabilirler. Herkesi kan bağışına bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Kan bağışında bulunan Serkan Girgin de, "Bugün oruçluydum. İftarımı yaptım ve geldim. Bu benim 20'nci bağışım. İlk defa Ramazan´a denk geldi. Şu anda da herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Kan vermenin milli vazife olduğunu düşünüyorum. Bir gün belki bizim de ihtiyacımız olacak. Pandemi olması kan vermeye engel değil. Pandemi sürecinde 5 kez kan bağışladım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım" dedi.   

 

Haber / Yener AKBABA