Sahibi kaybolan sokak köpeğine sahip çıktılar

Edirne´de Salı gününden beri haber alınamayan, kendisine ait balıkçı teknesinin de yerinde olmadığı belirlenince Tunca Nehri´nde arama çalışması başlatılan Abdi Özer´in (80) beslediği, çal

GÜNDEM 25.04.2021 13:18:00 0
Sahibi kaybolan sokak köpeğine sahip çıktılar

Edirne Merkeze bağlı Yolüstü Köyü’nde Salı günü evden çıkan Abdi Özer´den bir daha haber alınamadı.

 

KÖYLÜLERDE ARAMALARA DESTEK VERDİ

 

Nejat Özer, babası Abdi Özer için İl Jandarma Komutanlığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Özer, Tunca Nehri kıyısındaki babasına ait balıkçı teknesinin yerinde olmadığını belirtince bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekibi, aynı gün nehirde zodyak bot ve havadan da dron ile arama çalışması başlattı. Bölgeye Tekirdağ ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı Su Altı Grup Amirliği'nde görevli 'kurbağa adamlar' sevk edildi. Köylülerin ise kendilerine ait kayıklarla su yüzeyinden yaptığı aramalarda, şu ana kadar sonuç alınamadı.

 

EKİPLERİN YANINDAN HİÇ AYRILMADI

 

Çalışmalar sırasında Özer'in her gün beslediği sokak köpeği de bölgede bekledi. Ekiplerin yanından bir an olsun ayrılmayan köpek, gözünü sudan ayırmadı. Yolüstü Köyü Muhtarı Ahmet Bolu, Özer´in beslediği köpeğe sahip çıkacaklarını söyledi. Köpeğin gündüz sürekli Abdi Özer ile nehir kıyısında dolaştığını belirten Bolu, "Bu köpeğimiz gündüzleri sürekli Abdi Amca ile takılırdı. Sabah çıkar Abdi Amcanın yanına giderdi. Zaten kendisi sürekli besliyordu onu. Akşam üzeri de ezana yakın saatler bahçeye gelir, geceyi de burada geçirirdi. Benim kedi ve köpeklerim de var. Geceleri onlarla kalıyordu. Gündüz kulübeye giderdi. Arama çalışmalarında 3-4 saat boyunca hiç ekiplerin yanından ayrılmadı. Sürekli suyun yanındaydı" ifadelerini kullandı.

 

“ARTIK BAKIMI BİZE AİT”

 

Bolu, köpeğin bakımını artık kendilerinin üstlendiği belirterek, “Artık bakımı bize ait. Bu saatten sonra bakımını üstlendik. Kendisine kulübe de yapacağız. Kendi kedi ve köpeklerimle birlikte onu bakacağım. Birkaç hayvansever de aradı ama biz verme taraftarı değiliz, vermeyeceğiz. Ben kendim bakmak istiyorum. Şu an isimsiz ama ileride isim de vereceğim kendisine" dedi.

 

“SAHİBİNİ BEKLİYOR”

 

Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı da, "Haberi gördükten sonra hemen iletişime geçtik. Sonuçta sahibini bekliyor. Koruma altına almak istedik. Bunun için köy muhtarımızla görüştük. Belediyemizle iletişime geçtik. Onlarla birlikte gidip köpeği teslim almak istedik. Ancak köy muhtarımız bize bu köpeğin kendisine emanet edilen bir can olduğunu ve kendisinin bakmak istediğini söyledi. Biz de kararına saygı duyduk ama olası bir sıkıntıda her zaman bizleri arayabileceğini kendisine belirttik" şeklinde konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA