Sokak köpekleri av tüfeğiyle vuruldu

Tekirdağ'da 2 sokak köpeği kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından av tüfeğiyle vuruldu. Hayvanlardan biri hayatını kaybederken, diğeri ise yaralandı. Hayvanın mezarının başında gözyaÅ

GÜNDEM 25.04.2021 12:08:00 0
Sokak köpekleri av tüfeğiyle vuruldu

 

Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan hayvansever Nurgül Tanrınıan'ın baktığı köpeklerden ikisi tüfekle vuruldu. Köpeklerden biri ölürken, diğeri ise buğday tarlasında yaralı olarak bulundu.

 

“3 KÖPEĞİMİ SÜREKLİ BESLİYORDUM”

 

Ölen köpeği gömen Nurgül Tanrınıan, yaralı köpeği ise veterinere götürerek tedavi ettirdi. Köpeğin mezarı başında gözyaşı döken Nurgül Tanrınıan, “Hürriyet Mahallesi'nde Orman Su İşleri'ne bağlı gönüllü hayvan koruma görevlisiyim. Bizlere hayvan polisi de deniyor. Burada 3 köpeğimi sürekli besliyorum. Pazar günü geldiğimde köpeğimin ikisini bulamadım. Her yeri aradım, bulamadım. 3-4 gün sonra arsa sahibi bir doktor tarafından bulundu. Köpeğimin birisinin vurularak öldürülmüş olarak buldum. Diğeri de yaralıydı” dedi.

 

“BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ”

 

Bunu yapan cani ya da canilerin bulunmasını isteyen Tanrınıan, “Bunu yapan insan olamaz. Bu tür insanların arasında dolaşmasına izin verilmemeli. Ben sessiz kalmak istemedim. Bu canlara yapılan şiddet son bulsun. Yapanların yanına kar kalmasın. Bu bölge okullar bölgesi. Köpeklere zarar veren çocuklara da zarar verir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ