Ekiplerin yanından bir an olsun ayrılmıyor

Edirne'de 20 Nisan'dan beri kendisinden haber alınamayan Abdi Özer (80) için Tunca Nehri'nde arama çalışmaları devam ediyor. Bölgede balıkçılık yapan Özer'in beslediği sokak köpeği de aramala

GÜNDEM 22.04.2021 13:31:00 0
Ekiplerin yanından bir an olsun ayrılmıyor

Merkeze bağlı Yolüstü Köyü’nde yaşayan Nejat Özer, 20 Nisan’dan beri haber alamadıkları babası Abdi Özer için İl Jandarma Komutanlığı'na kayıp başvurusunda bulundu.

 

KURBAĞA ADAMLAR ARIYOR

 

Özer, Tunca Nehri kıyısındaki babasına ait balıkçı teknesinin yerinde olmadığını belirtince bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekibi, dün nehirde zodyak bot ve havadan da dron ile arama çalışması başlattı. Bölgeye Tekirdağ ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı Su Altı Grup Amirliği'nde görevli 'kurbağa adamlar' sevk edildi.

 

ÇALIŞMALAR AĞ KURDUĞU BÖLGEDE YOĞUNLAŞTIRILDI

 

Çalışmalar, Özer'in Tunca Nehri'nde ağ kurduğu bölgelerde yoğunlaştırılırken, kurbağa adamların su altında, AFAD ekiplerinin zodyak botla, köylülerin ise kendilerine ait kayıklarla su yüzeyinden yaptığı aramalarda, şu ana kadar sonuç alınamadı.

 

BESLEDİĞİ KÖPEĞİ BÖLGEDEN AYRILMIYOR

 

Babasının bölgede sürekli balık tuttuğunu, bu sırada da köpeği beslediğini belirten Necip Özer, "Kendisinin burada bir kulübesi vardı. Oraya gelen köpeğe ekmek atıyordu, sürekli besliyordu. Ondan dolayı ona alışık olan bir köpek. Sürekli onun yanında geziyordu. Herhalde ona çok alıştığı için köpek de arama çalışmalarına katıldı. Su boyunda sürekli koşturdu gün boyu. Gözünü bir an olsun ayırmadı. Köpek insanın en iyi dostu biliyorsunuz. Babam da köydeki evinde başka bir köpek daha bakıyor. Genel olarak hayvanları çok seven birisi. 2 gündür yemini ve suyunu ben veriyorum" ifadelerini kullandı.

 

“HOBİ OLARAK BALIKÇILIK YAPIYORDU”

 

Yolüstü Köyü Muhtarı Ahmet Bolu da, "Balık tutmayı severdi. Hobi olarak balıkçılık yapıyordu. Nehir kenarında bir kulübesi vardı. Orada hem bahçe işleri yapıyordu hem de balık tutuyordu. Balık malzemeleri, kayığı oradaydı. Kendince takılıyordu. En son pazartesi günü sabah 10.30- 11.00 gibi yine kulübesine gitmiş. Ondan sonra aynı gün akşam üzeri orada görülüyor. Bir daha da kendisinden haber alınamamış" diye konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA