Vali Yıldırım çocuklara seslendi: "Sizin başarınız ülkemizin geleceğinde en önemli etken olacaktır"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj paylaşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, mesajında çocuklara seslenerek, "Sizin başarılı çalışmalarınız, ülkemizin geleceğind

GÜNDEM 22.04.2021 13:27:00 0
Vali Yıldırım çocuklara seslendi:

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yokluklar ve güçlükler içinde Milli Mücadele’yi yönetmiş Yüce Türk Milleti’ni zaferlere taşıdığını ve Gazi Meclis olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, “101 yıl önce ortaya çıkan bu irade, vatan topraklarını işgalden kurtararak, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“ASLA ŞÜPHEM YOKTUR”

 

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine ilke edinen milletimizin egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin timsali, müreffeh yarınlarımızın teminatı olduğunu belirten Vali Yıldırım, çocuklara da seslenerek, “Sevgili çocuklar; 23 Nisan aynı zamanda sizlerin bayramıdır. Bu bayramın sizlere hediye edilmesi, aynı zamanda size görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Aziz ecdadımızın emanetlerini sahiplenmek, korumak, yüceltmek ve sizden sonraki nesillere daha mutlu, müreffeh ve kalkınmış bir ülke olarak bırakmak, onu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak azim ve kararlılığını göstereceğinizden asla şüphem yoktur” dedi.

 

“BU ZORLUĞUN DA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

 

Vali Yıldırım, mesajının devamında, “Sizin başarılı çalışmalarınız, ülkemizin geleceğinde ve kalkınmasında en önemli etken olacaktır. Bunun için kendinizi iyi yetiştirmeniz, sürekli geliştirmeniz, zamanınızı iyi ve faydalı etkinliklere harcamanız gerekiyor. Bu konuda gerekli fedakarlığı yapacağınıza inanıyorum.  Bundan 101 yıl önce gösterilen irade ile pek çok zorluğun üstesinden geldiğimiz gibi koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde de inşallah bu zorluğun da üstesinden geleceğiz. Yeter ki koronavirüs tedbirlerine uymaya; maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına riayet etmeye devam edelim. Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Meclis Başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Buse SERİN