Yapımı tamamlanan kütüphaneler açıldı

Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapımı tamamlanan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) ve 3D Teknolojik Kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılış töreninde ko

GÜNDEM 22.04.2021 13:04:00 0
Yapımı tamamlanan kütüphaneler açıldı

Açılışa; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

“TABLETLER VE ZEKA OYUNLARI İLE KATKIDA BULUNDUK”

 

Açılışta konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Zenginleştirilmiş Kütüphane ve 3D Teknolojik Kütüphane’nin yapımı, öğrencilerin toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirme, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlıklarını geliştirmek, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullara “1000 Okul Projesi” kapsamında gönderilen ödenekle gerçekleştirildi. Meslek Lisesi öğrencilerinin kütüphane ve laboratuvarlardan en güzel şekilde faydalanarak, toplumumuza ve ülkemize daha yararlı bireyler olacaklarını düşünüyorum. Oda olarak “Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane)”ye 5 Adet Tablet Bilgisayar ve çeşitli Zekâ Oyunları bağışlayarak katkıda bulunduk” dedi.

 

3 BİNİ AŞKIN KİTAP VE İNTERNET ERİŞİMİ BULUNUYOR

 

Ilık, “Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 3 bini aşkın kitap ve internet erişimi bulunan Zenginleştirilmiş Kütüphane’nin yanı sıra okul öğrencilerinin 3D Otomasyon Tasarımları’nı gerçekleştirebilecekleri “Teknolojik Kütüphane”de ise; 1 Adet 3D Yazıcı, 1 Adet CNC Router,16 Adet Robotik Kodlama Seti, 1 Adet A3 Renkli Yazıcı ve 16 Adet Dizüstü Bilgisayar da okul tarafından öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Zenginleştirilmiş Kütüphane ve 3D Teknolojik Kütüphaneleri’nin yapımı ve modernize edilmesiyle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olmalarının sağlanması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

 

“VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMELERİ AMAÇLANIYOR”

 

Öğrencilerin öğrenme ve araştırma becerilerinin geliştirilmesinin ve verimli zaman geçirmelerinin amaçlandığını kaydeden Ilık, “’Z-Kütüphane’ ve 3D Otomasyon Tasarımları’nın gerçekleştirileceği “Teknolojik Kütüphane”nin yapım ve tasarım işlemleri okul imkânları ile öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BAŞARI ORANININ ARTMASINA DOĞRUDAN KATKI SAĞLAYACAK”

 

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan da, “Çocuklarımızın yetiştirilebilmesi, iyi bir geleceğe hazırlanabilmesi için devlet olarak, millet olarak, veli olarak ve eğitim camiası olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Z-Kütüphane ve Teknolojik Kütüphaneler eğitimin kalitesinin artmasına ve çocuklarımızın başarı oranın artmasına doğrudan katkı sağlayacaktır. Zenginleştirilmiş Kütüphane ve 3D Teknolojik Kütüphanesi; öğrencilerin toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirme, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlıklarını geliştirmek, bilinçli nesiller yetişmesini amaçlamaktadır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ