Vali Yıldırım: Herkese tablet ulaştırmaya gayret ediyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tekirdağ'daki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere gönderilen tabletlerin dağıtım töreni yapıldı. Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Y

GÜNDEM 22.04.2021 10:17:00 0
Vali Yıldırım: Herkese tablet ulaştırmaya gayret ediyoruz

Pandemi dolayısıyla geçilen uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Tekirdağ’a 490 adet tablet bilgisayar ulaştırıldı.

 

“DEVLETİMİZ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

 

Bu doğrultuda, Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda Tablet Teslim Töreni düzenlendi. Tablet Teslim Töreni’nde konuşan Vali Yıldırım, “Devletimiz uzaktan eğitim sürecinde elinden geleni yapıyor. Tekirdağ’da şu ana kadar ihtiyacı olan öğrencilerimize dağıtılmak üzere 4 bin 10 tane tablet gönderildi. 2 bin 197 de hayırsever vatandaşlarımızın bağışladığı var ki bu bizim sadece kayıt altına aldığımız. Onun dışında kayıt altına almadığımız, vakıfların, başka hayırseverlerin verdiği tabletler var. İlimizde uzaktan eğitime katılamayan öğrencimiz kalmasın diye gayret gösteriyoruz” dedi.

 

 

“İL GENELİNDE 214 EBA DESTEK NOKTASI VAR”

 

Vali Aziz Yıldırım, uzaktan eğitimde sorunu olan öğrenciler için EBA sınıfları oluşturduklarını da belirterek, “İlimiz genelinde 3'ü mobil olmak üzere 214 adet EBA Destek Noktası bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, isterse oradan eğitim alması mümkündür. Ama biz herkese tablet ulaştırmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu sayı artar diye düşünüyorum. İnşallah eğitim alan öğrencilerimizi güzelce kullanır ve eğitim - öğretim anlamında kendilerini geliştirirler” ifadelerini kullandı.  Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Tablet Teslim Töreni sona erdi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever katkısı ile şimdiye kadar Tekirdağ genelinde 6 bin 207 adet tablet bilgisayarın büyük bir kısmının dağıtımı yapıldı.

 

Haber / Buse SERİN