Maaşlar yüzde 48 oranında arttı

Çerkezköy Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan 337 belediye işçisini kapsayan sözleşmeye

GÜNDEM 21.04.2021 15:34:00 0
Maaşlar yüzde 48 oranında arttı

Belediye Başkanlık Makamında düzenlenen imza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün sahada ve kurumumuzda, daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Çerkezköy için ter döken emekçilerimiz adına bir aradayız. Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için uzun mesailer harcadık, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik dedi.

 

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 4 BİN 200 TL

 

Ülkemizin şartlarını ve belediyenin imkânlarını da göz önünde bulundurarak Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. bünyesindeki 337 çalışanın ücretlerinde ve sosyal haklarında ciddi manada iyileştirmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Akay, imza altına alınan Toplu İş Sözleşmesi ile Çerkezköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının net 4 bin 200 TL olarak belirlendiğini dile getirdi.

 

“ORTAK PAYDADA BULUŞMAYA GAYRET ETTİK”

 

Yılbaşında yaptıkları iyileştirme ile birlikte işçilerin maaşlarında yaklaşık yüzde 48 oranında zam yapıldığını kaydeden Akay, “İkramiye tutarını da 20 günden ilk yıl için 32, ikinci yıl için 34, üçüncü yıl için de 36 güne çıkardık. Sosyal yardım oranlarını da artırdık. Çalışma düzeniyle ilgili iş barışını sağlamak adına tüm şirket çalışanı personelimizin haftalık çalışma saatini 45 saatten 40 saate düşürdük. Tarafların taleplerini ve tekliflerini ortak paydada buluşturmak için büyük gayret gösterdik” dedi.

 

3 YILI KAPSIYOR

 

Akay, önümüzdeki 3 yılı kapsayacak bu sözleşmenin işçiler ve aileleri için hayırlı olmasını temenni etti. İmza törenine Başkan Akay’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, DİSK Genel-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, Şube Sekreteri Burak Ersin ve Şube Saymanı Uğur Budak, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Birol Öztürk, İşyeri Baş Temsilcisi İsmail Macit ile İşyeri Temsilcileri Tansu Can ve Hasan Cevizkıran katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU