11 mahalleye 11 semt sahası için ilk temel atıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Keşan'a gelişinde söz verdiği 11 mahalleye 11 semt sahası yapımıyla ilgili temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan Keşan Belediye Başk

GÜNDEM 20.04.2021 13:10:00 0
11 mahalleye 11 semt sahası için ilk temel atıldı

Büyük Cami Mahallesi’nde Eski Cezaevi arkasında hazırlanan alanda yapılan temel atma törenine; AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, İl Genel Meclisi Üyeleri; Halil Bayazıt, İsmail Keleş, belediye meclisi üyeleri, AK Parti Edirne İl ve Keşan İlçe yöneticileri, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, birim amirleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

 

“BÜYÜK BİR YENİLEŞMEYE GİDİYORUZ”

 

Törende konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’da 40 yıllık Atatürk Stadı ve 1-2 tane de tesis vardı. Stadımız da hayallerimiz doğrultusunda büyük bir yenileşmeye gidiyoruz. Çocuklarımız genelde mahalle aralarında sokak aralarında spor yapıyor vakit geçiriyordu. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu Keşan’a geldiğinde ilk olarak stadyumumuzun yenilemesini istedik. Bitince çok muhteşem bir stadımız olacak. Sonrasında Kapalı Spor Salonumuzun tadilatı için destek geldi. Keşan’da anlayışıyla yüzme havuzumuzun yapımına başladık. Bakanımız 11 mahallemize 11 semt sahasını armağan etti” dedi.

 

“SEMT SAHALARI GECE ÇALIŞMAYACAK”

 

“Her çocuğumuzun mahallesinde spor yapmasını istiyoruz” diyen Helvacıoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 15 milyona yakın hibe yatırım alıyoruz. Tüm hibelerle Keşan’da 30 milyona yakın bir hibe almış oluyoruz. Semt sahalarımız 24x44 ölçülerinde oluyor. Sahalarımızın anahtarlarını da muhtarlarımıza, çocuklarımıza, mahallelilerimize ve isteyen herkese vereceğiz. Semt sahaları gece çalışmayacak, kiraya verilmeyecek, ışık olmayacak. Amacımız çocuklarımızın sadece gündüz olması kaydıyla vakitlerini en iyi şekilde ve sporla değerlendirecek güvenli alanları olması için. Bu sahalarda sizin çocuklarınız oyun oynayacak. Semt sahalarımız gece 23.00-24.00’e kadar açık olan yerler olmayacak. Rahatsızlık verecek hiçbir şey olmayacak, çok memnun olacağınız tesis olacak. Büyük Cami’deki alanımız deprem alanı doğru ama üstünü kapatma gibi bir durum da söz konusu değil” dedi.

 

TEMEL ATTILAR

 

Başkan Helvacıoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Keşan’a kazandırılacak güzel bir hizmet için bir arada olduklarını belirterek, “Keşan Belediye Başkanımız 2 yıldan bu yana ilçemizi daha yaşanılabilir bir yer yapmak için gece gündüz canla başla çalışıyor. Çocuklarımız artık sokaklarda oyun oynamamalı, güvenli bölgelerde oyun oynamalı, spor yapmalı. Çocuklarımız daha modern, tüm dünya çocuklarının oynadığı gibi tesislerde vakit geçirmeli. AK Parti iktidarında Gençlik ve Spor Bakanlığımız Edirne’mize çok büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Edirne ve Keşan’ımıza yüzme havuzları kazandırdık” dedi. Konuşmaların ardından protokol ve sahayı kullanacak mahalleli çocuklar, küreklerle sembolik olarak tesislerin temelini attı.

 

Haber / Erdal AYDIN