UCİM, Tekirdağ'da gönüllülerini arıyor

Merkezi Mersin'de bulunan ve 3 yıl önce kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Tekirdağ'da faaliyetlere başlamak üzere gönüllülerini arıyor. Cinsel istismara

GÜNDEM 19.04.2021 15:04:00 0
UCİM, Tekirdağ

Antalya, Ankara, Bursa Çanakkale, Mersin, Konya, İstanbul, Sakarya, Gaziantep, Mardin, Erzurum, Van, Ordu, Trabzon, İzmir ve Kayseri’de Çocuk İhmal ve İstismarı Önleme Merkezleri bulunan ve 59 ilde faaliyet gösteren UCİM, Tekirdağ’da faaliyetlerde bulunmak üzere gönüllü arayışına başladı.

 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN AĞIR CEZALARINDAN BİRİ VERİLDİ

 

“Çocuklar vatandır çocuklarımızı korumalıyız” diyerek yola çıktıklarını belirten dernek yetkilileri, “UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin temelleri 2017 yılında Mersin’de atıldı. Mücadelenin meşalesi İzmir’de 2014 yılında Genel Başkanımız Saadet Özkan’ın görev yaptığı bir köy okulunda okul müdürünün 6 kız çocuğuna yönelik istismarını fark etmesi ve durumu yargıya intikal ettirmesine dayanmaktadır. Öğretmenimizin haklı savaşında Cumhuriyet tarihinin en ağır cezalarından biri verilerek sanık 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır” dedi.

 

ÇOCUK İHMAL VE İSTİSMARI İLE MÜCADELE EDİLİYOR

 

UCİM’in Türkiye topraklarında kısa sürede köklü bir sivil toplum hareketine dönüştüğünü kaydeden yetkililer, “İzmir’de Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Merkezi bulunurken; Kıbrıs’ta İlim Üniversitesi işbirliğinde Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Merkezi, Ankara Önleme Merkezi ve İstanbul Önleme Merkezlerinin açılış çalışmaları devam etmektedir. UCİM Aralık 2020 tarihi itibariyle 50 bini aşkın gönüllü üyesi ile yurdumuzun dört bir yanında çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele etmektedir” dedi.

 

GÖNÜLLÜ OLABİLİRSİNİZ”

 

UCİM’in yapılandığı illerde, çoğunluğu akademisyenler ve uzmanlardan oluşan UCİM Bilimsel Araştırmalar-Danışma Kurulu ve UCİM Rehabilitasyon nezdinde avukatlar, psikologlar, eğitimcilerle çeşitli çalıştaylar ve eğitimler düzenleyerek sürekli gelişim ve dönüşüm halinde olduğunu da belirten yetkililer, “Bu sayede istismara maruz kalmış çocuklarımızla en kaliteli ve doğru iletişim yollarını uzmanlarından öğrenerek titizlikle davalara müdahil olarak ailelere manevi desteğimizi göstermekteyiz. Siz de çocuklarımız için verilen mücadelede yer almak; eğitimlerimizden ve diğer faaliyetlerimizden haberdar olmak için ücretsiz bir şekilde www.ucim.org.tr adresinden gönüllü olabilirsiniz” dedi.

 

MEDYANIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

 

Derneğin, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB desteğiyle yürütülen Sivil Toplum Destek Programı III kapsamında ‘Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar’ projesi ile 100.000 Euro değerinde hibe desteği almaya hak kazandığını da belirten yetkililer, “Proje kapsamında eğitimler, videolar, belgesel film, sivil toplum-kamu işbirlikleri ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek. Tüm bunların yanı sıra yalnız Türkiye’de değil dünyada ilk kez farklı bir yöntemle, mahremiyet konusunu anlatmak için lego parçalarından oluşan bir eğitim kiti hazırlamak üzere; psikologlar ve eğitimcilerden oluşan bir komite bir araya gelecek ve ardından Türkiye çapında birçok ili kapsayan bir eğitim turu başlayacak. Proje kapsamında ayrıca RTÜK ile de işbirliği yapılarak medyanın çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekilecek” dedi.

 

Haber / Buse SERİN