Zabıtadan koronavirüs denetimi

Süleymanpaşa Belediyesi, koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdürürken,  bir yandan denetim yapan ekipler bir yandan da vatandaşları ve esnafı bilgilendiriyor. Deneti

GÜNDEM 18.04.2021 13:03:00 0
Zabıtadan koronavirüs denetimi

Süleymanpaşa’da kamusal alanlar, sağlık kurumları, parklar, otobüs durakları, site ve apartmanlar ile pasajların ortak kullanım alanlarında düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirilirken, salgın kısıtlamalarında açık olan işletmelerde denetleme ve bilgilendirmeler yapılıyor. Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, işletmelerde görülebilecek yerlerde Korona virüsüne karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgilendirici afişler asılmasının sağlanması çalışmalarını yanı sıra kuaförler, gıda işletmeleri gibi vatandaşların yoğun kullandığı esnaf ve işletmelerde de denetimlerini sürdürüyor.

 

KURUMSAL TEDBİRLER TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

 

Denetimlerde görülen aksaklıklarla ilgili uyarıda bulunan ekipler, eksikliklerin giderilmemesi halinde cezai yaptırımla karşı karşıya kalınabileceğini hatırlatıyor. Süleymanpaşa Belediyesi’nden denetimlerle ilgili yapılan açıklamada “Salgınla ilgili alınan kurumsal tedbirler tek başına yeterli değil. Kesin çözüm maske kullanımı, kişisel temizlik ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulması, gerekli olmadıkça sokağa çıkılmaması, kalabalık alanlardan uzak durulması gibi kişisel tedbirlerle mümkün” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ