3 bin 740 kilogram atığı geri dönüşüme kazandırdılar

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 3 bin 740 kilogram kâğıt atığı geri dönüşüme kazandırılarak yaklaşık 68 ağacın kesilm

GÜNDEM 16.04.2021 11:38:00 0
3 bin 740 kilogram atığı geri dönüşüme kazandırdılar

Trakya Üniversitesi ve Teknik Masura Kâğıt Fabrikası arasında sağlanan iş birliği ile kâğıt atıklar yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

 

SIFIR ATIK FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

 

Kaynakların verimli kullanımı, maliyetlerin azaltılarak israfın önlenmesi, çevresel risklerin azaltılması ve çevre koruma bilincine sahip üniversite olmayı hedefleyen Trakya Üniversitesi’nde sıfır atık ve geri dönüşüm faaliyetleri devam ediyor.

 

68 AĞACIN KESİLMESİ ÖNLENDİ

 

Bu kapsamda atıklar ayrıştırılarak toplanarak hem çevreye, hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağlayan Trakya Üniversitesi, 3 bin 740 kilogram kâğıt atığı geri dönüşüme kazandırdı. Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Nisan ayında yapılan kâğıt atıkların geri dönüşüme kazandırılması sayesinde yaklaşık 68 ağacın kesilmesi önlenirken aynı zamanda sera gazı etkisi azaltıldı ve yaklaşık 9 metreküp 3depolama alanından tasarruf edildi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

 

Sıfır Atık projesine ve geri dönüşüm hareketine katılımlarından ve desteklerinden ötürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve Çevre Mühendisi Tuba Doğru; Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Erduğan, Fakülte Sekreteri Sezai Bozkurt ve Şef Kemal Say’a teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca geri dönüşüme dâhil edilen kâğıt atıklardan elde edilecek gelir “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına aktarılacak.

 

Haber/ Menşure KARDEŞ