Sıfır Atık Projesi özel sektörde de yaygınlaştırılacak​​​​​​​

Edirne'de tüm kamu kurumlarında uygulanan Sıfır Atık Projesi'nin tanıtım ve sertifika dağıtım töreni yapıldı. Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, "Kamudan başlamak suretiyle sıfır at

GÜNDEM 14.04.2021 11:41:00 0
Sıfır Atık Projesi özel sektörde de yaygınlaştırılacak​​​​​​​

Valilik bahçesinde düzenlenen Sıfır Atık Projesi Tanıtım ve Sertifika Dağıtım Töreni’nde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Edirne, sıfır atık projesini en iyi uygulayan iller arasında. Dünyada atıkların bertaraf ile ilgili temel yaklaşım mevcuttur, bunlardan bir tanesi kaynakta ayrıştırma, ikincisi ise belli tesislerle atık bertaraf yapılması şeklindedir” dedi.

 

“GÜZEL BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”

 

“Edirne’de atık bertaraf yapılması ile ilgili olarak baktığımızda hali hazırda kuzey atık bertaraf birliğimiz gayet iyi çalışıyor” diyen Vali Canalp, “Edirne, Süloğlu, Lalapaşa ve Havsa Belediyesi ile birlikte İl Özel İdaresi müştereken atıkların bertaraf ile ilgili güzel bir çalışma yürütüyor. Birliğimizin hâlihazırda atıklardan enerji üreten bir tesise kavuşmuş durumdadır. Yine güney Edirne’de Keşan merkezli olmak üzere İpsala ve Enez ilçemizin atıkları bir merkezde toplanıyor ve sonra enerjiye dönüştürülüyor. Kısa zaman içerisinde Uzunköprü merkezli olmak üzere orta Edirne katı atık bertaraf tesislerini de faaliyete geçirmek suretiyle ilimizin tamamında katı atık bertaraf ile ilgili işlemleri arzu edilen düzeyde gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

702 ADET KONTEYNER TEMİN EDİLDİ

 

Canalp, “İkinci bir model olan yerinde ayrıştırma konusu ise sıfır atığın da tam konusuna tekabül ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan’ın öncülüğünde sıfır atık projesi 2017 yılından bu yana yürürlüktedir. Bu gün Edirne’de faaliyete geçirmiş olduğumuz bölüm ise esas itibari ile kamu da sıfır atığı hayata geçirmeyi amaçlıyor. Tüm kamu kurumlarında sıfır atık için toplam 4 bin 50 adet atık toplama kutusu, 702 adet konteyner temin edildi.  Toplamda 357 adet kamu kurumuna sıfır atık belgesi sertifikalarını veriyoruz” dedi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Kamudan başlamak suretiyle sıfır atığa yerleşik kurumsal bir çözüm üretmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Ekrem Canalp, “Önümüzdeki dönemde kamudan başlayarak özel sektörde de bu uygulamaya yaygınlaştırarak Edirne’nin Türkiye’de sıfır atığın en iyi uygulandığı il olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Vali Canalp, konuşmasının ardından kurum müdürlerine sertifikalarını verdi.

 

Haber / Buse SERİN