Otomatik sulama sistemine geçildi

Lüleburgaz Belediyesi, 10 adet kullanılabilir yeşil alan ve parkta otomatik sulama sistemine geçti. Zaman ayarlı ve noktasal sulama sayesinde su kullanımının yüzde 70 oranında azaldığını belirten Lüleburgaz Bel

GÜNDEM 12.04.2021 13:52:00 0
Otomatik sulama sistemine geçildi

Daha önceleri traktör ve tankerlerle salma sulama yapıldığını ifade edem Kuruçay, “Otomatik sulama sistemi uygulaması sayesinde yüzde 70 tasarruf sağlamaktayız. Önceden traktör ve tankerlerle salma sulama işlemi yapıyorduk. Salma sulama işlemi yaptığımız zaman da sadece Gökhan Teksöz Parkı’nda günde yaklaşık 5 ton su harcıyorduk. Otomatik sulama sistemine geçildikten sonra günde 1 ile 1.5 ton arasında su kullanıyoruz” dedi.

 

KENT GENELİNE YAYILACAK

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada da ilk etapta 10 adet bölgede başlatılan otomatik sulama sisteminin ilerleyen süreçte kent geneline yayılacağı, bunun yanı sıra atıksu arıtma tesisinden çıkan temiz suyun da park sulamalarında kullanılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

 

HANGİ PARKLARDA NE KADAR TASARRUF OLACAK?

 

Açıklamada,  10 adet bölgedeki tasarruf miktarları ile ilgili şu bilgiler verildi: “Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi’nde 3 ton sulama yapılırken bu rakam 1 tona düştü. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’nde tankerle 80 ton sulama yapılırken bu rakam 30 tona düştü. İnönü Parkı’nda traktörle 3 ton sulama yapılırken artık 1 ton sulama yapılıyor. Milli Güvenlik Parkı’nda traktörle 3 ton sulama yapılırken artık 1 ton sulama yapılıyor. Eczacıbaşı Parkı’nda traktörle 3 ton sulama yapılırken artık 1 ton sulama yapılıyor. Kocasinan Mahalle Muhtarlığı’nın önündeki yeşil alanda traktörle 3 ton sulama yapılırken artık 1 ton sulama yapılıyor. Sakızköy Meydanı’nda traktörle 3 ton sulama yapılırken şimdi bu rakam 1 tona düştü. Kurtuluş Mahallesi Gül 2. Sokak’taki kullanılabilir yeşil alanda 3 ton sulama yapılırken 1 ton sulama yapılacak.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ