Ramazan davulcuları kortej yürüyüşü yaptı

Kapaklı'da Ramazan ayının gelmesi ile görev yapacak olan Ramazan davulcuları kortej yürüyüşü ile vatandaşları selamladı. Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Gelenekselleşen Ramazan davulcularÄ

GÜNDEM 12.04.2021 13:49:00 0
Ramazan davulcuları kortej yürüyüşü yaptı

Ramazan ayının simgesi olan ve vatandaşları sahura kaldıran Ramazan davulcuları, Kapaklı'da kortej yürüyüşü ile vatandaşları selamladı. Tek tip kıyafet, mani ve ritimlerle beğeni toplayan davulculara vatandaşlar ilgi gösterdi.

 

“RAMAZAN DAVULCULARIMIZA BİR DOKUNUŞ YAPTIK”

 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayarak ritimler eşliğiyle maniler söyleyen davulcular belediye hizmet binası önüne kadar kortej yürüyüşü ile geldiler. Tören alanı üzerinde bir araya gelen davulcular burada da maniler söylediler. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mübarek Ramazan ayının gelişinin sevincini, huzurunu yaşıyoruz. Gelenekselleşen Ramazan davulcularımıza belediye olarak bir dokunuş yaptık ve tek tip kıyafet ile tek tip mani ve ritimlerle sahur vaktinde eski ramazanları yaşatacaklar. Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm İslam Âlemine ve hemşehrilerime hayır, bereket ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, bu mübarek ayın her türlü sıkıntı ve hastalıktan bilhassa yaşadığımız salgından kurtulmamıza vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN