"Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değil"

Türk Polis Teşkilatı'nın 176'ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda dü

GÜNDEM 10.04.2021 15:37:00 0

Türk Polis Teşkilatı’nın yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri cumartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunumu ile başladı.

 

 

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 176 YAŞINDA

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 176’ncı kuruluş yıldönümü. Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım”  dedi.

 

 

“POLİS, FEDAKARCA GÖREV YAPIYOR”

 

Polisin; anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle, fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yaptığını, devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için ettiği yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmediğini kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Topkaya, “Polis, görevini yerine getirirken milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumayı, toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamayı şiar edinmiştir” diye konuştu.

 

“VATANDAŞIN YARDIMINA HER ZAMAN İHTİYACI VAR”

 

Polisin bu görevleri yerine getirirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacının olduğunu kaydeden Topkaya, “Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan polislerimiz, toplumda huzuru ve asayişi temin etmek için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan, canlarını tehlikeye atarak cesaretle ve fedakarca vazifelerini ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle emniyet teşkilatımız bünyesinde görev yapan değerli meslektaşlarımıza bir kez daha halkımız ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarken, vazifesi başında şehit ve gazi olan polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılarımı arz ediyorum” dedi.  

 

ŞEHİTLERİMİZİN KABİRLERİNE KARANFİL BIRAKTILAR

 

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma törenin ardından etkinlikler Çerkezköy Şehitliği’nin ziyaret edilmesi, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılması ve yapılan dua ile sona erdi.  Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, İlçe Emniyet Müdürü Ö. Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet mensupları katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Buse SERİN