"Şehit aileleri, milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, dün Kapaklı'da bazı okulları ve devam eden okul inşaatlarını incelerken, bazı fabrikaları da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 26 Ekim 1989 tarihinde Siirt Eruh'ta bölü

GÜNDEM 8.04.2021 18:01:00 0

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, dün Kapaklı’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Kapaklı İmam Hatip Yaşatma Derneği tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlama projesi olarak inşaatı devam eden Kapaklı 24 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, okul inşaatını gezerek yetkililerden okulun yapım süreci hakkında bilgi aldı.

 

 

OKULLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

 

Temel Eğitim Yatırım Programı kapsamında Atatürk Mahallesi’nde yapımı devam eden ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde eğitim-öğretime başlayacak olan 24 derslikli okulun inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, okulla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Yıldırım’a okul ziyaretlerinde Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da eşlik etti.

 

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Yıldırım, okul ziyaretlerinin ardından 26 Ekim 1989 tarihinde Siirt Eruh'ta bölücü terör örgütü pkk ile çıkan çatışmada şehit olan P. Er Erdoğan Bayar’ın Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan ailesini de ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilen ve şehidimiz P. Er Erdoğan Bayar’ın hayırla yad edildiği ziyarette şehit ailesiyle sohbet eden Yıldırım, “Şehitlerimizin geride kalan anne-baba eş ve çocukları ile kardeşleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Aziz vatan toprakları şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bizlere vatan olmuştur” dedi.

 

 

“ONLARIN HAKKINI NE YAPSAK ÖDEYEMEYİZ”

 

“Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz” diyen Vali Yıldırım’a şehit ailesi ziyaretinde Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin eşlik etti. Cumhuriyet Mahallesi’nde kızı ve torunu ile birlikte yaşayan Hüsamet Karakurt’u ziyaret ederek, ailenin talep ve sıkıntılarını dinleyen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, devletin her zaman ailelere destek olmaya devam edeceğini belirtti.

 

FABRİKALARI ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, Elkon İnşaat Makineleri ve Özteks isimli firmaları da ziyaret etti. Firmaların yetkilileri tarafından karşılanan Vali Yıldırım, fabrikaları gezerek üretim hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU