İşçilere mesleki yeterlilik belgesi

Edirne Belediyesi, riskli ve tehlikeli meslek alanlarında çalışan işçilere Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandırıyor. Eğitime katılacak olan 492 işçi teorik ve pratik olarak yapılacak olan sınavlara girecek.

GÜNDEM 8.04.2021 17:51:00 0
İşçilere mesleki yeterlilik belgesi

Edirne Belediyesi, riskli ve tehlikeli meslek alanlarında çalışan işçilere Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandırmaya yönelik gerçekleştirdiği sınavın ilkini Edirne Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenledi. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan işçilere yönelik düzenlenecek olan bu sınavlarda mesleki yeterlilik aranacak.

 

“BU SINAV ÇOK ÖNEMLİ”

 

Pratik ve teorik olarak yapılacak olan bu sınavı geçen işçilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin sahibi olacağı belirtildi. Sınav öncesi personele başarılar dileyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Personelimizin eğitimi ve nitelikli istihdamını çok önemsiyor, bu nedenle işçilerimize Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandırıyoruz. Teorik ve pratik olarak yapılacak bu sınavı geçen personelimiz bu belgenin sahibi olacak. Bu belgeye sahip olmayan personel belediyemizde çalışamayacak. Bu nedenle bu sınav çok önemli. Gireceğiniz ya da çalıştığınız yerde bu belgeler ile işler yapacak ve maaş alacaksınız. Çantanızda ne kadar çok belge olursa sizler için o kadar iyi olur” dedi.

 

Haber / Yener AKBABAABER