​Lavanta üreticileri örgütleniyor

Kırklareli'ndeki tıbbi aromatik bitki üreticilerinin örgütlenmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Toplantı Salonu'nda toplantı yapıldı. Toplantıda üreticilerin sorularÄ?

GÜNDEM 7.04.2021 13:55:00 0
​Lavanta üreticileri örgütleniyor

Kırklareli'nde tıbbi aromatik bitki üreticilerinin örgütlenmesi için çalışmalar sürüyor.

 

KOOPERATİFLEŞMENİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, üreticilerin birlikte hareket ederek güç birliği yapmak üzere kooperatifleşmelerinin gerekli olduğu vurgulandı. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy,  Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan, İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Ulaş Ay, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Coşkun, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürleri ve teknik personelleri, lavanta üreticilerinden Çiğdem Balım, Ayça Özer, Önder Ayyıldız, Yunus Emre Erkli, İlkkan İskeç, Dilek Eşiyok Kara, Hüseyin Yılmaz, Özkan Demircan ve Tamer Kara katıldı. 

 

“HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

 

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, son dönemde üretimi artmakta olan aromatik ürünlerden özellikle lavanta üretiminin hem üretici hem de ülke ekonomisi için önemine değinerek, kooperatifleşme çalışmalarına müdürlük olarak her zaman destek olacaklarını belirtti.

 

ÜRETİCİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 

Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan da, bakanlıkları bünyesindeki Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi hakkında açıklamalarda bulunarak, kurulacak kooperatife her türlü yardımda bulunacaklarını ifade etti. Toplantıda üreticilerin soruları, katkıları ve kurumlar adına yapılan değerlendirmeler sonucunda kooperatifleşmenin önemli olduğu ve bu doğrultudaki çalışmaların sürdürülerek sonuçlandırılması üzerinde duruldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ