Çetin: Bu kadar çok seviniyorsanız, gelin 23 Nisan'da koltuğu size vereyim

Kapaklı Belediye Meclisi'nin 1 Nisan'da yapılan oturumunda CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Önder'in encümene seçilmesinin yankıları devam ediyor. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyikâ??

GÜNDEM 6.04.2021 15:15:00 0
Çetin: Bu kadar çok seviniyorsanız, gelin 23 Nisan

Bugün saat 10.30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2.oturumunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 1 Nisan günü yaptıkları  meclis oturumunda yaşananların, kamuoyuna yansıyanların kendisini üzdüğünü belirtti.

 

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

 

Kapaklı Meclisi’nin bu şekilde gündeme gelmesinin hoş olmadığını söyleyen Başkan Çetin, “Kapalı oylama yaptığımız bir seçimde yapılan uygulamalar, meclis üyelerimizin başkalarının yerine oy kullanması vesaire, bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben göreve geldiğim günden beri iptalle ilgili bir işlem yapmıyorum. Herhangi bir şekilde bu konuyu savcılığa taşımak ve Kapaklı’yı boş gündemlerle meşgul etmek niyetinde değilim. Siyasetin renkli tarafını seviyorum ben. Çok sesliliğe önem veriyorum ben. Ben sizin çocuklarınızla belediyede çalışıyorum zaten. Sizinle de hayli hayli çalışırım çünkü seçilmiş insanlarsınız. Gelseydiniz deseydiniz ki ‘biz burada görev almak istiyoruz’, biz arkadaşlarımızla konuşurduk, size yine görev verirdik. Dolambaçlı ve hoş olmayan, etik olmayan yollara başvurmak doğru değil. Birilerini arayıp, birilerini ayartmaya çalışmak doğru değil” dedi.

 

“KAPAKLI’DAKİ SİYASİ KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİREMİYORUZ”

 

Bu konunun Kapaklı’ya yakışmadığını söyleyen Çetin, “Bir kez daha gördüm ki biz Kapaklı’daki siyasi kültürü değiştiremiyoruz. Bu konuda kendimi de eleştiriyorum. Baştan beri söylediğim, her ne kadar farklı siyasi partilerde görev yapıyor olsak dahi ortak paydamız Kapaklı’ya hizmet olmalı, hizmet için yarışıyor olmalıyız. Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandırdığımız zaman sevinen olmalıyız. Yanlış yollarla koltuk alıp da sevinen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Ve görüyorum ki farklı şeylere seviniyoruz, farklı şeylere üzülüyoruz” diye konuştu.

 

“NASILSA O KOLTUĞU GÖREMEYECEKSİNİZ”

 

Özellikle CHP İlçe Başkanının meclis sonrasında yaptığı açıklamayı çok talihsiz bulduğunu söyleyen Çetin, “Bu kadar çok seviniyorsanız 23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim. Daha çok sevinin. Nasılsa o koltuğu göremeyeceksiniz, gelin o koltuğu ben size 23 Nisan’da teslim edeyim. Bugünden 3 yıl sonraya ilişkin bir şey konuşmak yanlış. Siz büyükşehirden hiçbir hizmet gelmeden 3 yıl sonra AK Parti’nin kalesinin olduğu yerde burasını alacağınızı nasıl hayal ediyorsunuz? Tatlı bir rüya bu sadece, başka bir şey değil” dedi.

 

“BİR KOLTUK ALMAK İÇİN YAPTIĞINIZ TAKLALARI YAKIŞTIRAMADIM”

 

Birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Çetin, “Bu yıl daha da farkına varacaksınız yapacağımız projelerin. Çok şükür dün akşam haber aldık. İlçe Emniyet binamızın da yakın bir zamanda temelini atacağız. Çok yakın bir zamanda, kanayan yara haline gelmiş olan Yıldızkent Kavşağı sorununu da çözeceğiz. Millet Bahçesi’ni de yapacağız. Yollarımızı da yapacağız. Birçok projeyi de daha hayata geçirmenin hazırlığı içerisindeyiz. Sizin 20 yıllık döneminizde olmayanları olur hale getirmeye çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Ama burada bir koltuk almak için yaptığınız taklaları yakıştıramadım, kamuoyunun da takdirine bırakıyorum. 3 yıl değil 30 yıl da olsa bu şekilde siz Kapaklı’yı alamazsınız” ifadelerini kullandı.

 

“BENİ ÜZEN, SONRASINDA BASINA YAPILAN AÇIKLAMA”

 

Çok sesliliğe önem verdiğini söyleyen Çetin, “Gelsin arkadaşlar komisyonlarda görev almak istiyorlarsa alsınlar. Sorun değil, oturup konuşuruz. Ama yanlış yollarla, etik olmayan bir metotla bunları elde edip sonra da sevinç naraları atmak yakışmıyor. Şuna üzgün değilim, 3 tane Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi gelsin o koltukta görev yapsın, bundan neden rahatsız olacağım ben? Bizim arka planda yaptığımız usulsüz, yanlış bir şey yok ki. Benim yok. Benim görev alan arkadaşlarım yapmaya niyetliyse böylelikle gelirsiniz siz de önlersiniz. Ben bundan memnuniyet duyarım. Ben bunlardan gocunmam. Beni üzen, sonrasında basına yapılan açıklama. Siz kendinize yakıştırıyorsanız takdir sizin, bir şey demeyeceğim. Ama benin geldiğim günden beri söylediğim bir şey var, ‘Kapaklı’daki siyasi kültürü değiştirmemiz lazım.’ Böyle değişmez. Böyle seviyesiz, yakışıksız ve kamuoyunu da meşgul eden bir üslubu doğru bulmuyorum. Siz Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandırdığınız zaman göreceksiniz. Büyükşehir Belediyesi beton dökmeye, asfalt dökmeye, kaldırım yapmaya Erbay Caddesi’ne geldiğinde ben orada olacağım. Ve Kadir Başkana teşekkür edeceğim. Kadir Başkan Engelliler Yaşam Evi’nin temelini atarken ben orada olacağım ve kendisine teşekkür edeceğim. Çünkü bunlar Kapaklı’ya yapılıyor, bundan keyif alırım, mutlu olurum. Hiç rahatsızlık duymam. Siz de bir zahmet bütün bu zor şartlar altında gayretimizi görün, samimiyetimize inanın ve teşekkür edin. Başka bir şey istemiyoruz. Burada da ahengi bozan o tarz davranışlara yeltenmeyin, istediğimiz bu” dedi.

 

ERKAN: DOĞRU BULMUYORUM

 

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da, Başkan Çetin’in CHP İlçe Başkanı hakkındaki açıklamalarını talihsiz bulduğunu belirterek “’ 23 Nisan’da gelin koltuğu size vereyim’ demenizi ben abeste iştigal buluyorum. Yasa gayet açık. Siz de grup toplantısı yaptınız. Hangi komisyonlara hangi isimleri söyleyeceğinizi belirlediniz. Bunlar zaten gruplar tarafından söyleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlamak, hele hele bu meclise ‘günaydın’ demeden ilçe başkanımıza bu tip atıfta bulunmanızı ben yersiz gördüm. Ama bunu başka platformda tartışırsınız. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapmış olduğunuz bu söylemi kabul etmiyorum. Eğer bir koltuk kaptırıldıysa o sizin kendi arkadaşlarınızla olan diyalogunuzdan olmuştur. Onu gayet iyi biliyorsunuz. Yıllardır siyasetin içerisindesiniz. Kimse kimsenin kafasına silah dayamaz. Cumhuriyet Halk Partili bir tane meclis üyesinin sizin arkadaşlarınızın teveccühüyle kazanması da sizi bu kadar niye üzdü hayretler içerisindeyim” dedi.

 

“KAPAKLI’YA DEĞER KATMADIĞINA İNANIYORUM”

 

Bu tartışmanın Kapaklı’ya değer katmadığına inandığını ve Kapaklı’ya değer katmayan her şeyin karşısında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Kapaklı’ya bir tane toplu iğne kazandıralım. O zaman ben zaten çıkar teşekkür ederim. İlçe başkanınıza da ederim, size de ederim, hepinize ederim. Bundan gocunmam. Kapaklı’nın menfaatine yapılan her şeyden biz memnuniyet duyarız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU