Damlaya Damlaya Çeltik Olur

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün 2021 Yılı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanacak

GÜNDEM 4.04.2021 13:49:00 0
Damlaya Damlaya Çeltik Olur

Proje ile bir köyde 2 çiftçi nezdinde yaklaşık 54 dekarlık çeltik alanında kısıtlı su kullanımını teşvik edecek damlama sulama sisteminin kurulması ve söz konusu sistemin çiftçilere benimsetilmesi, uygulamanın yaygınlaştırılması ve bu sistem sayesinde su kaynaklarının korunarak tasarruf edilecek su ile daha fazla alanda sulama yapılabilmesinin amaçlandığı belirtildi.

 

51 ÇİFTÇİ KATILDI

 

Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Enstitüsü Müdürlüğü’nün de teknik destek sağladığı projede, Enstitü Müdürlüğü teknik personeli Selçuk Özer ve Ozan Öztürk’ün gerçekleştirdiği sunumlar ile Babaeski ilçesi Büyükmandıra beldesi ile Katranca ve Pancarköy köylerinde gerçekleştirilen eğitim toplantılarına toplam 51 çiftçi katıldı.

 

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

 

Eğitimlerde çeltikte damla sulama sisteminin kullanımının faydaları ile Enstitü Müdürlüğü’nün hem Kırklareli şartlarında yürüttüğü hem de ülkemizin farklı bölgelerinde koordine ettiği projelerden elde edilen sonuçlar hakkında bilgiler verildi. Toplantılarda ayrıca çiftçilere katılım belgesi de verildi.

 

Haber / Ruşa ELMA