Başkan Çetin: Otizm bir eksiklik değil farklılık

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda (1. ve 2. Kademe) etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılarak, çocuklarla birlikte gökyüzüne mavi balon bırakan Beled

GÜNDEM 4.04.2021 13:34:00 0
Başkan Çetin: Otizm bir eksiklik değil farklılık

Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde bulunan Kapaklı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Özlem Özer, özel bireyler ve aileleri katıldı.

 

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

 

Etkinlikte otizmli çocuklarla ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektiren Mustafa Çetin, otizmle mücadelede doğru bilgilenmek, erken tanı ve özel eğitimin en büyük güç olduğunu belirterek, “Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak toplum olarak hepimizin ortak meselesidir. Otizm farklı gelişim seyreden bir durum olduğu için çocukların özel eğitim almaları gerekiyor. Eğitim alan çocukların yetişkin birey olduklarında topluma daha çok katılımı sağlanabiliyor. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde, bizlerde otizmin farkında olduğumuzu, otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğu bilinciyle otizmli öğrencilerimiz ve ailelerinin her zaman yanındayız” diye konuştu.

 

Haber / Buse SERİN