Soydaşlar, Bulgaristan seçimleri için sandığa gidiyor

Bulgaristan'da 4 Nisan'da yapılacak milletvekili seçimleri için Trakya'daki soydaşların oy kullanabilmelerinin sağlanması amacıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Manisa, Kocaeliâ??

GÜNDEM 2.04.2021 16:20:00 0
Soydaşlar, Bulgaristan seçimleri için sandığa gidiyor

 

Bulgaristan’da 4 Nisan Pazar günü parlamento seçimleri yapılacak. Kayıtlı 6,3 milyon seçmenin bulunduğu Bulgaristan’da 30 siyasi parti ve koalisyon yarışacağı seçimlerde, Türkiye’deki soydaşlar için de 9’u Trakya’da olmak üzere toplam 35 sandık kurulacak.

 

KAPAKLI’DA DA SANDIK KURULACAK

 

Bulgaristan seçimleri için Trakya'da Edirne Bulgaristan Başkonsolsuluğu, Kırklareli TOBB Anadolu Lisesi, Lüleburgaz 8 Kasım Ortaokulu, Tekirdağ Süleymanpasa İlkokulu, Çorlu Vehbi Günaştı İlkokulu, Çorlu Bilim Sanat Merkezi, Ergene İnönü ilkokulu, Ergene AMT Anadolu Lisesi ve Kapaklı Sanayiciler İlkokulu'nda kurulacak olan sandık kurulacak. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki soydaşlar, Kapaklı Sanayiciler İlkokulu’nda kurulacak olan sandıkta oylarını kullanabilecek. 

 

KISITLAMADAN MUAF TUTULACAKLAR

 

Oy kullanabilmek için seçmenlerin yanlarında Bulgaristan kimlik kartı veya Bulgar pasaportu taşımaları zorunlu. Oy kullanma işlemleri 07:00-20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sonrasında seçim komisyonunun kullanılan oy pusulalarını sayma ve seçim sonuçlarını belirleme süreci başlayacak. Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Meclis Seçimlerinde görev alacak kişiler (sabah saat 06.00’dan sayım bitimine kadar) ile seçmenler, gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla 4 Nisan Pazar günü uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU