Kaçak döküme 22 bin TL ceza geliyor

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlükleri, yük taşımacılığı yapan esnafla toplantı yaptı. Toplantıda; kaçak döküm yapanlara Kabahatler Kanunu'nun 41'inci mad

GÜNDEM 2.04.2021 15:45:00 0
Kaçak döküme 22 bin TL ceza geliyor

Süleymanpaşa Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

ESNAFLAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bülent Demiröz ve Zabıta Müdürü Turgut Ünsal, ilçede traktör ve kamyonet ile yük taşımacılığı yapan esnafla bir araya geldi. Çevre kirliliğine sebep olacak atıkların taşınmaması ve gelişigüzel yerlere atılmaması konusunda esnafa bilgilendirmede bulunulan toplantıda, bu durumun Kabahatler Kanunu’na göre cezai müeyyidesi bulunduğu hatırlatıldı. Esnafa dikkatli olmaları uyarısı yapılarak atanların tespiti halinde Kabahatler Kanunu’nun 41’inci maddesi kapsamında 22 bin TL cezai işlem uygulanacağı vurgusu yapıldı.

 

ÇEVRE BİLİNCİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nin birçok noktada 24 saat kameralı takip gerçekleştirerek kaçak hafriyat dökümünün önüne geçmek ve atıkların izinli ve kayıtlı alanlara dökülmesi için çalışma yürüttüğü belirtilen toplantıda, denetim çalışmalarının yanı sıra bilgilendirme faaliyetleri ile de çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlandığı belirtildi.

 

Haber / Yener AKBABA