Doğal güzellikler sit alanı ilan edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2023 hedeflerine göre her yıl korunan alan miktarının yüzde 20 arttırılması amacıyla Edirne'nin mevcut doğal sit alanları, doğal güzellikleri ve jeolojik a?

GÜNDEM 2.04.2021 15:43:00 0
Doğal güzellikler sit alanı ilan edildi

Edirne'nin doğal güzelliklerini yansıtan bölgeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında "doğal sit alanı" ilan edildi.

 

ENEZ VE KEŞAN’DAKİ ALANLAR TESCİLLENDİ

 

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, Saros Körfezi bölgesinde dört mevsim yapılan ekolojik temelli bilimsel araştırmalar sonucunda hazırlanan raporun, Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşüldüğü belirtilerek, “Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşülen raporda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enez ilçesine bağlı Karaincirli, Büyükevren ve Vakıf köyündeki bazı alanları "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı", Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyündeki alanı ise "Doğal Sit-Nitelikli Kullanım Alanı" olarak tescilledi” denildi.

 

İDARİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

 

Açıklamanın devamında, “Mecidiye köyü sınırları içindeki doğal sit alanıyla ilgili "Kesin Korunacak Hassas Alan" tesciline yönelik yürütülen idari süreç ise devam ediyor. Ayrıca, Saros Körfezi bölgesinde ekolojik temelli bilimsel araştırma gerçekleştirildiği öğrenildi. Alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerine "www.tvksays.csb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Ruşa ELMA