Faaliyet raporu oy çokluğuyla meclisten geçti

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 14.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda encümen üyeliğine 2 AK Partili Meclis Üyesinin yan?

GÜNDEM 1.04.2021 20:48:00 0
Faaliyet raporu oy çokluğuyla meclisten geçti

Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2 yıllık dönemde yapılan faaliyetle ilgili bilgi verdi. Dolu dolu 24 ayı tamamladıklarını kaydeden Çetin, “31 Mart 2019’dan itibaren yerel yönetimlerde meclis üyelerimizle birlikte ilçemize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu çatı altında aldığımız birçok kararla ilçemize hizmetleri getirmeye, Kapaklı’ya değer katmaya devam ediyoruz” dedi. 2019 yılında yapmış oldukları 20 oturumda 200 kararın yüzde 97’sinin oybirliğiyle alındığını söyleyen Çetin, 2020 yılında da toplam 17 oturumda 197 kabul oyunun yine 97’sini oybirliğiyle aldıklarını söyledi. Birlik beraberlik içerisinde Kapaklı’ya hizmet etmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Çetin, tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

 

“İHALENİN YÜZDE 30’UNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Asfalt, yol ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili de konuşan Çetin, “Geçen yıl kış ayına yakın başlamamıza rağmen ihalenin yüzde 30’unu gerçekleştirdik. Nisan ayının 15’inden sonra hava şartlarının müsait olmasıyla birlikte asfalt çalışmalarımıza başlayacak ve yollarımızla ilgili sorunlarımızı çözeceğiz. Kış sürecinde özellikle Karaağaç bölgemiz ve Pınarça Mahallemizde kilit taş yol yapım çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam etti” ifadelerini kullandı.

 

“HENÜZ BİR ADIM ATMADILAR”

 

Altyapı konusunda da konuşan Çetin, “Göreve geldiğimiz günden beri ifade ettiğimiz bir tablo var. İlçemizin altyapısı çözülmediği müddetçe yapılan çalışmalar yama ile tahrip oluyor. TESKİ ilçemizde ayda ortalama 150 kazı yapıyor. Bu kazılar her geçen gün yollarımızı eski hallerine getiriyor” dedi. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ile yaptıkları çalışmalarına ardından Kapaklı’nın altyapısının yapılması için 64 milyonluk kredinin İller Bankası’ndan onaylandığını söyleyen Çetin, “Bu 3-4 ay önce olan bir konu fakat büyükşehir ve TESKİ bir adım atmış değil. Çerkezköy’ün kredisinin onaylatılmasını öne sürerek bu çalışmayı bekletiyorlar. Vatandaşlarımızın sıkıntılarıyla yüz yüze kalıyoruz. Nisan ayında yol çalışmalarımıza ne pahasına olursa olsun başlayacağız” dedi. “Pınar Bulvarı’nda yaşadığımız süreçte bizi yerden yere vuran arkadaşlarımız Erbay Caddesi’nde susuyorlar. Kadir Başkan ile haftada 1-2 defa telefonda görüşüyoruz. Pazartesi günü TREDAŞ ekipleri elektrik kablolarının yeraltına alınması konusunda çalışmalarına başlayacak. Ardından da büyükşehir belediyesi çalışmalarına başlayacak” diyen Çetin, büyükşehir belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanlarının da bu konunun takipçisi olmasını istedi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

 

Başkan Çetin projelerle ve devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, yakın bir zamanda kentsel dönüşüm toplantısı yapacaklarını, meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcilerine kentsel dönüşüm programını anlatacaklarını söyledi. Bununla ilgili ciddi bir yol aldıklarını söyleyen Çetin, “TOKİ’nin 1000 adet rezerv konut yapması ile ilgili karar onaylandı, kamulaştırma çalışmaları sürüyor. İki ayağı olacak birincisi TOKİ, diğeri özel sektör. Burada asıl olan vatandaşımızın talepleri olacak. Karaağaç’ın imar planları ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz ve önemli bir yol aldık. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Yanıkağıl Mahallemizde 6 Nisan’da vatandaşlarla bir araya gelip, imar süreci ile ilgili bilgilendirme yapacağız. Devlet kurumları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlçe emniyet binamızla ilgili önemli bir sonuca geldik” dedi. Yıldızkent Kavşağı ile ilgili de yakın zamanda müjdeyi paylaşacaklarını söyleyen Başkan Çetin, “Millet bahçesi olarak düşündüğümüz alanda yapacağımız çalışma mülkiyet konularını halletmek üzereyiz. İnşallah Kapaklı’ya yakışan bir projeyi tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız. Geçmişten bugüne yaptığımız çalışmaların bir bilgilendirmesi olarak sizlere paylaşmak istedim. Birçok işin durmuş olmasına rağmen, pandemiden kaynaklanan problemlerle beraber alacaklarımızın taksitlendirilmesi ve gelirimizin düşmesine rağmen canla başla çalışıyorum” dedi. Kapaklı’ya değer katmaya çalıştığını ve vicdanen rahat olduğunu söyleyen Çetin, oybirliğiyle kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür etti.

 

 “ÜLKEMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZDİR”

 

Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran da Marmaraereğlisi’nde Atatürk heykeli ve büstlerine yönelik çirkin saldırıyı kınayarak, faillerin yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Emniyet mensuplarının yaptıkları çalışmalar neticesinde failin yakalandığını söyleyen Başkan Çetin de “En ağır ceza verilmesini talep ediyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Kimse küçük göremez, kimse yok sayamaz, kimse putperest diyemez. Derse de topyekun Türk halkını karşısında bulur” dedi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 1 adet boş kadroda unvan değişikliği yapılması konulu yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılanların ücretlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından şehrin işlek caddelerinden birine İstiklal Marşı Caddesi isimi verilmesi konulu yazı da oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği’nin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Kapaklı Belediyesi Aşevleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği de oy birliğiyle kabul edildi.

 

CHP MECLİS ÜYESİ ENCÜMENE GİRDİ

 

Toplantı Belediye Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Seçimi ile devam etti. Divan Katip üyeliğine Eray Güner ve Naciye Topçu asil, Selvi Acet ve Ziya Arslan yedek üye olarak seçilirken, Belediye Meclis Başkanlık Divanı Birinci başkanvekilliğine Metin Kanat, ikinci başkanvekilliğine de Şakir Demirel seçildi. Toplantı encümen üyelerinin seçimi ile devam etti. Encümen üyeliğine AK Partili Meclis Üyeleri İbrahim Aktürk ve Ziya Arslan ile CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Önder seçildi.

 

KOMİSYON SEÇİLDİ

 

İmar Komisyonu Üyeliğine AK Parti grubundan Özgür Cengiz, Selvi Acet ve Mustafa Sandıkçı, CHP grubundan da Erol Özkan ve Halil İbrahim Erkan seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine AK Parti grubundan Eray Güner, Özgür Cengiz ve Ziya Arslan, CHP Grubundan da Muzaffer Yıldıran ve Yalçın Hal seçildi. Tarife Komisyonu Üyeliğine AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Ali Aras ve Naciye Topçu, CHP grubundan da Tahsin Aras ve Turan Çakan seçilirken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Kapaklı Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLD

 

Faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından 1 adet boş kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konulu yazı oy birliğiyle kabul edildi. Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı Mahallelerinin 5216 Sayılı kanunun Ek 3. Maddesine istinaden Kırsal Mahalle Olarak Belirlenmesi Talebi İmar Komisyonu’na havale edilirken, toplantı 2020 yılı denetim komisyonu raporunun okunmasıyla devam etti.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyeye şartsız hibe edilen damperli kamyonun devir alınması ve devir alınmaya ilişkin bütün kamu kurum, kuruluş ve noterlerde işlem yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Küçükdilara Sokak adının Şehit Habib Savtekin olarak değiştirilmesi ve Andımız isminin bir caddeye verilmesi taleplerini içeren önergeler de oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Toplantının ikinci oturumu 6 Nisan Salı günü saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ