78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak​​​​​​​

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, 2021 yılında yapımına başlanılan Meriç Edirne Sulaması İnşaatında toplam 78 bin dekar alanın modern sulamaya açılacağını duyurdu.

GÜNDEM 31.03.2021 17:19:00 0
78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak​​​​​​​

DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor.

 

“TARIMSAL FAALİYETLERİN GELİŞMESİNDE ROL OYNUYOR”

 

Bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ettiğini diğer taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğini belirten Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Edirne merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor” dedi.

 

BORULAR SAHAYA İNDİRİLMEYE BAŞLANILDI

 

2021 yılında yapımına başlanılan Meriç Edirne Sulaması İnşaatında toplam 78 bin dekar alanın modern sulamaya açılacağını da duyuran Kaya Yıldız, “Modern sulama sistemlerine göre inşa edilecek Meriç Edirne Sulamasında Meriç Nehri’nden 2 adet pompa istasyonu ile alınacak sulama suyunun 167 km HDPE, 83 km CTP, 5 km Çelik boru olmak üzere toplam 255 kilometre boru hattı döşenerek sulama alanında dağıtımı yapılacaktır. İlk aşamada 2021 yılı sonunda sulamaya açılması planlanan 19 bin dekar alan için borular sahaya indirilmeye başlanıldı. Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye yılda 20 milyon TL katkı sağlanacaktır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ