1 köy karantinaya alındı, 3 okulda eğitime ara verildi

'Çok yüksek riskli' iller arasında 'kırmızı' renkle yer alan Edirne'de, vaka görülen kent merkezindeki Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu, Şükrüpaşa İlkokulu ve Kurtuluş İlkokulu'nda eğitime ara verildi. Vaka

GÜNDEM 30.03.2021 15:25:00 0
1 köy karantinaya alındı, 3 okulda eğitime ara verildi

Giriş-çıkışların kontrol altına alındığı köyde, market, cami ve muhtarlık ile kıraathaneler kapatılırken, vatandaşların sadece tarlalarında çalışmak için evden çıkmalarına izin verilen köyde, pozitif vakaların ihtiyaçları muhtarlık tarafından karşılanıyor.

 

'VAKALAR FABRİKADA ÇALIŞAN İŞÇİLERLE GELDİ'

 

Köy azası Tuncay Özcan, köyde fabrikada çalışan kişiler olduğunu, virüsün bu yolla köye gelmiş olabileceğini belirterek “Virüs bize dışarıdan geldi büyük ihtimalle. Köy halkımız kendini kolluyor. Fabrikada çalışanlar var, dışarı gidip gelenler var. Muhtemelen bu şekilde vaka oluştu. Şu anda bütün önlemler alındı. Tüm yollarımız, giriş çıkışlarımız kapalı. Yaklaşık on gün, bu şekilde karantina devam edecek. Karantinadaki vatandaşların ihtiyaçları muhtarlık olarak karşılanıyor. İhtiyaçlar evlere götürülüyor. Evden çıkmadan bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA