"Hedefimiz Tekirdağ'ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile toplantıda bir araya geldi.

GÜNDEM 29.03.2021 16:29:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin güçlendirilerek çerçevesinin belirlenmesi, ortak yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere organize edilen koordinasyon toplantılarının ikincisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Florya’da yapıldı. İki büyükşehir belediyesinin bürokratlarının katılımı ile düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu ikinci toplantıda oluşturulan çalışma masalarında, konu ile ilgili yapılacak olan çalışmaların ana hatları belirlenecek. Ve bu sürecin sonunda hızlı bir şekilde iki büyükşehir arasındaki işbirliğini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle bölgemizdeki belediyeler ile sıkı bir iletişim ve işbirliği içerisindeyiz. Bu süreçte hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faydalanacağı hem de Tekirdağ ve ilçelerinin faydalanacağı bir modeli ortaya koyma hedefindeyiz” dedi.

 

“BİZE GÜÇ KATACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, “Trakya'nın tek büyükşehir belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma içerisinde olmak bize güç katacak” dedi. Tekirdağ'ı daha iyi, daha yaşanılabilir bir kent haline getirme hedefinde olduklarını söyleyen Albayrak, “Amacımız Tekirdağ halkına en iyi hizmeti verebilmek. Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini hissetmek, sayın başkanımızın samimiyetini ve enerjisini görmek, bize her zaman destek olacağını dile getirmesi bizi daha da motive etti ve gücümüze güç kattı. Bugün belirlenen çalışma masaları ile iki büyükşehrin bürokratları karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklar. Bugün burada yapılacak toplantının ardından işbirliğinin içini doldurup hayata geçirme aşamasına geçeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından toplantı çerçevesinde oluşturulan, Kültür/Spor, Park/Bahçe, Çevre/Enerji, Ulaşım ve Şehircilik masalarında iki büyükşehrin bürokratları, işbirliği kapsamında hayata geçirilmesi planlanan proje ve çalışmaları paylaşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

 

Haber / Yener AKBABA