Atatürk heykeline çirkin saldırı

Marmaraereğlisi'nde, depremde hasar görüp, boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk heykeline, boya ile hakaret içerikli yazılar yazıldı. Tekirdağ Valiliği, Atatürk hey

GÜNDEM 29.03.2021 12:00:00 0
Atatürk heykeline çirkin saldırı

2019 yılında Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde Marmaraereğlisi  Yeniçiftlik Mahallesi'nde bulunan Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun kirişlerinde ağır hasar meydana gelirken, okul kapatılarak 524 öğrenci başka okula nakledilmişti. Okulun bahçesinde bulunan Atatürk heykeline henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından hakaret içerikli yazılar yazıldı, boyalarla zarar verildi. Okulun duvarına da Atatürk aleyhine yazı yazıldı.

 

SALDIRIYI KINADI

 

Jandarma ekipleri detaylı inceleme yaparken, belediye ekipleri de Atatürk heykeli ve okul duvarındaki yazıları sildi. Okula gelerek incelemelerde bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, saldırıyı kınadığını belirterek, "Bir an önce yapanların yakalanıp, adli makamlara çıkarılarak hak ettikleri cezayı almalarını umuyorum" dedi.

 

“ÖRGÜTLÜ BİR SALDIRI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da saldırıyı kınayarak, bunu yapanların bir an önce yakalanmasını istedi. Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’nde de Atatürk büstüne saldırılar olduğunun ortaya çıktığını belirten Aygun, “Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız.  Saldıranlar kadar onlara cesaret verenler de suçludur.  Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk'ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız ediyor! Takipçisiyiz. Suçlular bulunana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

 

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

 

Tekirdağ Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada da “Marmara Ereğlisi ilçemiz Yeniçiftlik Mahallesi'nde bulunan ve deprem riski nedeniyle dün boşaltılmış olan Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'nda bulunan Atatürk heykelinin kaidesi üzerine ve okul duvarına uygunsuz yazılar yazıldığı ihbar edilmiş, hemen yönlendirilen jandarmamız tarafından olayın fail ya da faillerinin tespiti için araştırmaya başlanmıştır” denildi.

 

MECLİS BAŞKANI'NDAN KINAMA MESAJI

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tekirdağ'ımızın Marmaraereğlisi İlçesinde, bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif, alçakça saldırıları kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız olayı yakından takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 Haber / Şaban KARDEŞ