Balkan şehitleri anıldı

Edirne'de, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü'nde,  Balkan Savaşları'nda şehit düşen askerler ile bu bölgede esir edilen ve açlık nedeniyle hayatını kaybeden binlerce vatan evladı Sarayiçiâ?

GÜNDEM 26.03.2021 14:33:00 0
Balkan şehitleri anıldı

Anma programına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ile kurum müdürleri ve gaziler katıldı.

 

ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi’nin Balkan Şehitleri Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş tarafından şehitlerimiz için dualar okundu.

 

 

KARANFİL BIRAKTILAR

 

Okunan duaların ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp ve beraberindekiler, Şehitlik Abidesini gezerek 100 subay ve 400 er şehidin isimlerinin yazılı olduğu mermerlerin önüne karanfil bıraktı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, tarihimizde zaferlerin olduğu kadar yenilgilerinde olduğunu ifade ederek “Ecdadımızın şanlı zaferlerini her zaman için hepimiz biliriz ve evlatlarımıza ve yeni yetişen nesillere de bunları anlatırız. Tarihimizde aynı zamanda zaferlerin yanında yenilgilerde vardır. Balkan savaşları bunlardan bir tanesidir. Nasıl ki biz zaferlerimizi evlatlarımıza çok iyi anlatabiliyorsak aynı zamanda yenilgilerimizi de çok iyi anlatabilmeliyiz. Çünkü zaferlerden öğrenebileceğimiz çok şeyler olduğu gibi yenilgilerinde bize öğreteceği çok şey vardır. Ümit ediyorum ki geçmişte yaşanmış bu acıları milletimiz bir daha yaşamasın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU