15 yıllık ağacın kesilmesi tepki çekti

CHP Keşan İlçe Teşkilatı'nda görevli bir kişinin yeni evine taşındığı sırada 15 yıllık kokar ağacını izinsiz kesmesine tepki gösteren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, â€

GÜNDEM 26.03.2021 11:55:00 0
15 yıllık ağacın kesilmesi tepki çekti

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP İlçe Teşkilatı'nda görevli bir kişinin İspat Cami Mahallesi Esnaf Odaları Sokak üzerindeki evine taşındığı sırada kokar ağacını izinsiz kestiğini ifade etti.

 

“TOPLUMA AYNA OLMASI GEREKİRDİ”

 

Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kesilen ağaç için tutanak tuttuğunu belirten Belediye Başkanı Helvacıoğlu, "Orman Haftası’nda gerçekleşmesine üzüldük. CHP’li yöneticinin topluma ayna olması gerekirdi. Evini rahat taşıyabilmek için 15 yıl önce belediyenin diktiği bir ağaç katledildi. Hiçbirimizle istişarede bulunmadan, Keşan halkının hassasiyetini dikkate almadan düşüncesizce yapılmış bu eylemi, vahim buluyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“DOĞAYA DAHA SIKI SARILMAMIZ GEREKİYOR”

 

“Konuyu encümene ardından da meclise taşıyacağız” diyen Helvacıoğlu, “Doğayı önemsiyoruz. Koronavirüs sürecinde doğaya daha sıkı sarılmamız gerekirken bu durum, kabul edilemez. Eylemi gerçekleştirenler ile CHP İlçe Başkanlığı, Keşan halkından özür dilemeli. Onlarca ağaç dikilebilmesi için CHP´nin kampanya başlatması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Çevre ve doğayı göreve geldiklerinden beri önemsediklerini belirten Helvacıoğlu, "İki yılda halkımıza 7 bin fidan dağıttık. Çalışma yaptığımız her yerde ağaçlarımızı, kesmemek için özel makineyle yerinden söküp, başka yere taşıdık. Keşan´a kent ormanı kazandırıp yeşillendirmek için emek veriyoruz" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA