ÇYDD'de Soyak yeniden başkan seçildi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) 16'ncı Olağan Genel Kurulu, önceki akşam yapılırken, seçime tek liste ile giren mevcut başkan Nigar Soyak, yeniden başkan oldu. Tüm üyelere t

GÜNDEM 24.03.2021 17:58:00 0
ÇYDD

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan genel kurula, 59 üyeden 39’u katıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşma yapan Nigar Soyak, “Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür” dedi.

 

“PARRTİLER ÜSTÜ KONUMUNU KORUMAYA ÖZEN GÖSTERİR”

 

Sorunların değil, çözümün bir parçası olmak, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Soyak, “Resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, amacı doğrultusundaki projelerini profesyonel çalışanları, gönüllüleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirir. Partiler üstü konumunu koruyarak amacı doğrultusundaki çalışmalarında partiler üstü konumunu korumaya özen gösterir. Atatürk ilke ve devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üreterek ve kamuoyu oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

 

 

GELİR GİDER ÇİZELGELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Soyak’ın açılış konuşmasının ardından yoklama ile genel kurul başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Genel kurula başkanlık için divan başkanı ve yeterli sayıda üye açık oylama ile seçildi. Ardından faaliyet raporu, şube yönetim kurulunun 2019 – 2020 çalışma dönemine ilişkin hesapları ile bilanço gelir gider çizelgeleri görüşüldü.

 

SOYAK YENİDEN BAŞKAN

 

Gündem maddelerinin ardından seçime geçildi. Seçime tek liste olarak giren ve yapılan açık oylamada katılım gösteren 39 üyenin de desteklediği mevcut başkan Nigar Soyak, yeniden başkan seçildi. Soyak, oylamanın ardından üyelere teşekkür etti. Derneğe kuruluş aşamasından bugüne kadar maddi ve manevi destekte bulunan hayırseverlere dernek yönetimi tarafından plaket takdim edilmesi ile genel kurul sona erdi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Nigar Soyak başkanlığındaki yönetimde; Rağbet Erol, Coşkun Tunalı, Emel Çinte, Mustafa Çırpan, Cihan Pektaş, Zeynep Üstün, denetim kurulunda Selda Karacalar, Özgür Sönmez, H. Doğan Sarıçoban, onur kurulunda ise Ayhan Akbıyık, M. Zeki Gürcün, Yasemin Elhan yer aldı.

 

Haber / Yener AKBABA