Yel MKYK'ya, Koncagül Merkez Disiplin Kurulu'na seçildi

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.  Yapılan seçim sonucu 75 kişilik yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da belli oldu. Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yeni

GÜNDEM 24.03.2021 17:27:00 0
Yel MKYK

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ile Tekirdağ ve ilçelerinden çok sayıda partili katıldı.

 

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

 

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte partisinin 7'nci Olağan Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonu’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsün üzerinden dışarıda bekleyen partilileri selamlayarak onlara hitap etti. Erdoğan konuşmasının ardından salona geçti. Kongrede konuşan Erdoğan, AK Parti büyük kongrelerinin, kadroları yeniledikleri, bugüne kadar gerçekleştirdikleri hizmetlerin muhasebesini yaptıkları, vizyonlarını güncelledikleri demokrasi şölenleri olduğunu ifade etti. Eğitim, spor, sağlık, sosyal hizmetler, adalet, güvenlik, ulaşım, çevre ve şehircilik konularında yaptıkları çalışmaları da anlatan Erdoğan, evlerinde altın ve dövizi olan vatandaşlara da çağrıda bulunarak, “Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor. İş insanlarımıza da, 30 Haziran’a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

 

 

“TARİHİ PERİYODU İÇİNDE DE ARTIK GEÇERLİLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR”

 

AK Parti'nin yeni ve sivil Anayasa teklifiyle ilgili yaklaşımını da anlatan Erdoğan, “Mevcut Anayasamız, 1960 darbesiyle ilk şekli verilen, 1980 darbesinin ardından da yeniden yoğrularak milletimizin önüne konan bir metindir. İki asırlık Anayasa geçmişimize baktığımızda aşağı yukarı her çeyrek asırda yeni bir Anayasa’yla karşılaşıyoruz. 1982 yılında kabul edilen mevcut anayasamızın üzerinden 29 yıl geçti. Yani bu Anayasa, tarihi periyodu içinde de artık geçerliliğini kaybetmiştir. Üstelik bu süre zarfında, Anayasa’nın neredeyse değişmeyen maddesi kalmadığı halde, yine de ortaya ülkedeki herkesi kucaklayacak bir metin çıkmadı. Türkiye’nin yeni ve sivil bir Anayasa’yı tartışması, hem kendi tarihimizin, hem de gelişen ve değişen dünya şartlarının kaçınılmaz bir gereğidir. Nitekim, yeni ve sivil Anayasa teklifimiz, fikri temeli olmadığı için dikkate almayı gerektirmeyen kimi sığ itirazlar dışında, her kesimde olumlu yankı bulmuştur” dedi.

 

“DOĞRUDAN MİLLETİN ANAYASASI OLMALIDIR”

 

Yeni Anayasa’nın ruhunda milletin, insanın olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Bu yeni Anayasa’nın merkezinde insanın huzuru, refahı, mutluluğu yer almalıdır. Bu yeni Anayasanın özü, tüm değerleriyle, farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, hayalleriyle 84 milyon vatandaşımızın tamamını içermelidir. Bu yeni Anayasa’nın temelinde, ülkemizin gücü, güvenliği, istikrarı, kazanımları ve elbette hedefleri bulunmalıdır. Bu yeni Anayasa, ilhamını ihtişamlı geçmişimizden alan, yönü Türkiye’nin geleceğine dönük, toplumun birlikte yaşama ve geleceğini birlikte kurma iradesinin ürünü asırlık bir sözleşme, bir vizyon belgesi olmalıdır. Velhasıl yeni Anayasa, darbecilerin, vesayetin, şu veya bu dengenin değil, doğrudan milletin Anayasası olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“MUTLAKA MİLLETİN ONAYINA SUNULACAK”

 

Mümkün olan en geniş mutabakatla ortaya çıkacak yeni Anayasa metninin de, mutlaka milletin onayına sunulacağını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, “Buradan, siyasi partiler başta olmak üzere, yeni Anayasa konusunda sorumluluk üstlenecek herkese çağrıda bulunuyorum. Gelin ideolojik, zümrevi ve kişisel tüm bagajlarımızı, duvarlarımızı, şerhlerimizi bir kenara bırakarak, Türkiye’yi en az bir asır boyunca taşıyacak lafza ve ruha sahip yeni bir Anayasaya kavuşturalım. Biz buna varız ve hazırız” dedi.

 

YEL VE KONCAGÜL’E YENİ GÖREV

 

Yapılan seçim sonucu 75 kişilik yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da belli oldu. Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yeniden MKYK’ya seçilirken, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ise Merkez Disiplin Kurulu’na seçildi. 4’üncü kez MKYK’ya seçilen Mustafa Yel, sosyal medyadan yapılan açıklamada “4’üncü kez üst üste MKYK Üyeliği'ne seçilmenin onuru ve mutluluğunu yaşıyorum. Böylesine önemli ve güzel bir göreve tekrar seçilmem nedeniyle öncelikle Yüce Rabbime şükrediyor, beni bu göreve tekrar layık gören Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan 'a şükranlarımı sunuyorum. Allah utandırmasın inşallah” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU