İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, ev ziyaretleri konusunda uyardı: Farkında olmadan Kovid'i misafir ediyoruz

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son haritaya göre Tekirdağ'da vaka sayısı 13-19 Mart tarihleri arasında 100 binde 121,64'ten 168,26'ya yükselirken, Tekirdağ'daki son durumu deÄ?

GÜNDEM 23.03.2021 12:43:00 0
İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, ev ziyaretleri konusunda uyardı:  Farkında olmadan Kovid

Tüm ülkemizde olduğu gibi Tekirdağ’da da görece bir artış yaşandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Bunun bir tek sebebi var hareketimizin kontrolden çıkması. Bizim bölgemiz, dinamik nüfus yoğunluğu olan bir bölge. Bizim vatandaşlarımızdan özellikle isteğimiz bu dönemde misafir severliklerini askıya almaları. Malum biz misafirliği seven, misafir etmeyi seven bir milletiz ama farkında olmadan Kovid’i misafir ediyoruz. Sevdiklerimizi aramızdan ayıran Kovid’i misafir etmeye zemin hazırlıyoruz” dedi. Sağlıkçıların bu kadar samimi bir niyetle, özveriyle verdikleri, kendi hayatlarından vazgeçerek vatandaşlar için yaptıkları bu özverinin anlaşılmasını ve azami dikkatin gösterilmesini beklediklerini söyleyen İl Müdürü Kalkan, “Bunun için ziyaretlerin kesilmesi, zaruri olmadıkça mecbur kalkınmadıkça 2 kişinin 15 dakikadan fazla bir arada bulunmaması, bütün yaşantımızı maske, mesafe, hijyen üçgeninde şekillendirmemizi söylemek isterim” diye konuştu.

 

“BU YÜKSELİŞİ HALKIMIZ ENGELLEYEBİLİR”

 

Bugüne kadar Tekirdağ’da 375 bin 942 PCR testi, 253 bin filyasyon işlemi gerçekleştirildiğini söyleyen Kalkan, “Sahada 250’nin üzerinde filyasyon ekibimiz, bunlar yarıya yakını doktorlu ekiplerimiz sürekli faaliyet halindeler. 200’ün üzerindeki araçla bu işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Biz halkımızın, bizim bu sesimizi duymasını istiyoruz. Bu kıpırdanışı, yukarıya doğru yükselişi halkımız engelleyebilir. Kurallara azami derecede dikkat etmek bunun birinci şartıdır. En önemli şartı da görmekte olduğumuz üzere hareket kısıtlamasıdır” diye konuştu.

 

“KENDİMİZİ HİÇ YAPMADIĞIMIZ KADAR İZOLE EDELİM”

 

“Biz hareket serbestisini tanıdığımız yerlere Kovid’i davet ediyoruz” diyen İl Müdürü Kalkan, “Lütfen, istirham ediyorum tüm vatandaşlarımızdan mecbur kalmadığımız sürece kendimizi hiç yapmadığımız kadar izole edelim. İkili görüşmeleri 15 dakikadan uzun, mesafeye dikkat etmeksizin yapmayalım. Ve şüpheli bulgular, semptomlar hissettiği zaman halkımızın hızlı bir şekilde test vermeye kurumlarımıza gelmelerini öneriyoruz. Erken teşhis yayılmayı önlemede, tedavide bize yüksek başarı verecek ve yoğun bakımlarımız da gereksiz doluluklara ulaşmayacak” ifadelerini kullandı. Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene ekseni üzerinde yoğun bir sanayi ortamının olduğunu dile getiren Kalkan, “Yakın büyük kalabalım metropollerle bizim sürekli git gel temaslarımız var. Bu hareket, vaka artışına sebep olan başlıca hususlardan biridir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU