"Nüfusun en az yüzde 60'ı aşılanana kadar daha dikkatli olmalıyız"

Parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, "Aşı konusunda ne kadar başarılıyız veyahut ne kadar kişi aşılan

GÜNDEM 23.03.2021 12:41:00 0
 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, dün saat 15.00'da parti binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

“GİDİŞAT ÇOK KÖTÜ”

 

Çerkezköy ve Tekirdağ’daki vaka artışları hakkında konuşan CHP’li Dönmez, “Üzülerek öğreniyoruz ki vakalar artıyor. Tabii ki anlıyoruz; esnafımız zor durumda, ayakta kalmaya çalışıyor, kapanmak istemiyor ama önlemler de yeteri kadar alınmıyor. Bütün her şey yetkililere değil, vatandaşa bırakılmış halde. ‘Kendinizi koruyun’ deniliyor vatandaşlara. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama vatandaş da artık sıkıldı, evde kalmak istemiyor. Özellikle havalar iyi olduğunda hemen kendini dışarı atıyor, bir araya gelmeye çalışıyorlar. Ama bir kez daha sesleniyoruz; biraz daha sabredelim, gayret gösterelim. Özellikle sosyal mesafeye dikkat edelim. Çok kalabalık yerlerde bir anda toplanmayalım. Açık havada tamam, belki biraz mesafeyi kollayarak bir araya gelebiliriz ama gerçekten gidişat çok kötü. Bizi salgının ilk günlerinden daha kötü günler bekliyor belki de. Çünkü rakamlar oralara kadar vardı, belki de geçti bile” dedi.

 

“BİRAZ DAHA SABIR GÖSTERELİM”

 

Vatandaşlara kurallara uymaları konusunda çağrıda bulunan Dönmez, “Ülkemizin sağlığı için, hepimizin sağlığı için lütfen sosyal mesafeye dikkat edelim, temizliğe dikkat edelim, biraz daha sabır gösterelim en azından. Aşı konusunda ne kadar başarılıyız veyahut ne kadar kişi aşılandı tam bilmiyoruz ama en azından halkımızın yüzde 60’ı aşılanana kadar biraz daha dikkat etmekte fayda var. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının bu virüsle baş etmemizde gerçekten çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

“İKİ YÜZ YIL GERİYE GİDİYORUZ BELKİ DE ŞU ANDA”

 

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ile ilgili de konuşan Dönmez, sözleşmenin feshedilme nedenleri arasında özellikle; Türk toplum yapısına uygun olmadığı yönünde açıklamalar yapıldığını kaydederek, “Bu ülkenin yarısını kadınlar oluşturuyor. Sözleşmenin asıl amacından ziyade, yani Türk toplum aile yapısına uymadığının ima edilmesini asla kabul etmiyorum. Neden?  Bizim adetlerimizde; kadını korumak, kollamak var. Aile içi şiddete, burada bir sürü sayamadığımız şiddet ve tacize uğrayan kadınlarımız var. Bir de nafaka işini çok konuşuyorlar. Bir kadın tabii ki nafaka alacak. Çoluğuna çoçuğuna bakıyor. Yani bunların engellenmesi gibi bir şey kabul edilemez, asla. Bizim toplumumuzdaki ilk Türk kültürüne baktığımızda kadın aslında en yüksek mertebe. İki yüz yıl geriye gidiyoruz belki de şu anda” dedi. 

 

“ASLA KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL”

 

“Toplum olarak geriye götürülmek isteniyoruz” diyen Dönmez, “Bu asla kabul edilebilir bir şey değil ama şunu unutmasınlar; kadınlara bunu yapmaları doğru değil, pişman olacaklar. Çünkü kadınlar gerçekten artık uyandı diyebilirim. Asla haklarından vazgeçmeyecekler” şeklinde konuştu.  

 

“YEMEK TUZLU OLMUŞ DİYE ÖLDÜRÜLEN KADINLAR VAR”

 

Dönmez, “’Aslında erkeler de öldürülüyor’ gibi bir şeyler söyleniyor. Böyle bir şey çok saçma. Tabii ki erkekler de öldürülüyor ama kadınlar, kadın tarafından öldürülmüyor. Hep erkekler tarafından öldürülüyor. Ya kocası tarafından ya da erkek arkadaşı tarafından. Yemek tuzlu olmuş diye öldürülen kadınlar var. Bu kabul edilebilir bir şey değil.  Bu sözleşmeye o yüzden sahip çıkıyoruz. Bunlar unutulmak isteniyor. Çocuk tacizlerini biz unutmuyoruz asla. Unutulmasını isteseler de unutmuyoruz. Bunlara sahip çıkmak zorundayız. Ben inanıyorum, kadınlar bu sözleşmeye sahip çıkacaklar. Geri adım mı atarlar, ne yaparlar bilmiyorum  ama biz de Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olmak üzere tüm hemcinslerimizle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.  Bunun sözünü de buradan veriyoruz.  Aslında bu mücadele sadece kadınların mücadelesi olmamalı ki öyle olduğunu da düşünmüyorum. Gerçekten bir toplumda duyarlı erkekler de var.  Biz bunu hep birlikte başaracağız. Sadece kadınların mücadelesi olarak bir şey elde edilmez,  hep birlikte, el ele, omuz omuza; erkek arkadaşlarımızla, eşlerimizle, çoluğumuzla çocuğumuzla  bu mücadeleyi vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN