Kırklareli, 'Mutlu İnsanlar Kenti' olarak tescillendi

Kırklareli; 'mutlu insanlar kenti' olarak tescillendi. 2019 yılında Marka ve Patent Enstitüsü'nde tescil yaptırdıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "'20 Mart Dünya Mutluluk Gün?

GÜNDEM 22.03.2021 11:58:00 0
Kırklareli,

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınına rağmen Kırklareli’nde yaşayan vatandaşların yüzünden tebessümün eksik olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Kesimoğlu, “Mutlu İnsanlar Kenti olmayı halkın paylaşımcı ve yardımlaşmacı özelliğine borçluyuz” dedi.

 

“SADECE KAĞIT ÜZERİNDE DEĞERLENDİRİLECEK BİR KONU DEĞİL”

 

“2019 yılında Marka ve Patent Enstitüsü’nde tescilimizi yaptırdık” diyen Kesimoğlu, “Artık mutluluğu tescilli bir şehirde yaşıyoruz. Bu sadece kağıt üzerinde değerlendirilecek bir konu değil. Bizler aritmetik yatırımla geometrik mutluluğu yakalayabilen bir halkız. Küçücük şeylerden mutlu oluruz. Daima bardağın, dolu tarafını görürüz, iyimserizdir. Elbette bu yaşamın, acı tarafını görmezden gelerek yok saymak anlamında değil. Tarihimizde yeterince önemli acıları yaşamışız. Asıl mutluluğu, herkesin hakkıyla yaşaması önemlidir” şeklinde konuştu.

 

“’NASIL MUTLU OLABİLİRİZ?’ SORUSUNA CEVAP BULURLAR”

 

Kesimoğlu, “Kentimizin sakinleri, ‘nasıl mutlu olabiliriz?’ sorusuna cevap bulur. Mesela; yolda giderken gördüğümüz bir komşumuzla, dostumuzla içten selamlaşırız. Bir esnafımızla konuşur, sohbet ederiz, dertleşir, kahve içeriz. Bu tip sosyal paylaşımlar, kentimizin insanını mutlu eder. Bir yakınımızın düğününe gider, mutluluğuna mutluluk katarız. Ya da bir yakınımızın, komşumuzun üzüntüsünde, vefatında, yokluğunda yanında oluruz. Bunları zorunluluk olarak değil de mutlu olduğumuz için yaparız" ifadelerini kullandı.

 

'BU KENTTE YAŞAYANLARIN NABZI, MUSTAFA KEMAL İÇİN ATAR'

 

'20 Mart Dünya Mutluluk Günü'nde Kırklareli’nin ‘Mutlu İnsanlar Kenti’ olarak tescilini her yere asılan tabelalar ile ilan ettiklerini hatırlatan Kesimoğlu, “Mutluluk bulaşıcıdır. Kent giriş tabelalarına yazdık. Kalp içine aldık. Burada 1'İnci kalp derki, 'mutlu insanlar kenti, Kırklareli'ne hoş geldiniz. Hoş görü ve anlayış ile demokrasi, komşuluk, barış, huzur kentimizde çok yüksektir. Ama kırmızı çizgilerimiz de vardır. 2'nci kalpte de 'bu kentte yaşayanların nabzı, Mustafa Kemal için atar' yazar. Bu özeliklerimizle mutluluk ve huzur içinde geleceğe güvenle bakıp hayatımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN