Dinamik denetimler, yeme-içme sektörü ile devam etti

Ülke genelinde devam eden dinamik denetimler kapsamında bugün Çerkezköy'de yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile kıraathaneler denetlendi. Beraberindeki denetim ekipleri ile birlikte koronavirüs

GÜNDEM 20.03.2021 15:50:00 0
Dinamik denetimler, yeme-içme sektörü ile devam etti

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen 'Dinamik Denetim Modeli' konulu genelge kapsamında Çerkezköy’de denetimler devam ediyor.

 

YEME-İÇME YERLERİ DENETLENDİ

 

Genelge kapsamda bugün saat 13.30’da denetim yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, polis ve zabıta ekipleri ile birlikte Öztrak Caddesi ve Özcan Sokak’taki yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile kıraathaneleri denetledi. 

 

HES KODU SİSTEMİ OLMAYAN İŞLETMELER UYARILDI

 

Denetimlerde işletme sahiplerini koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda uyaran Kaymakam Abban; işletmelerde oturma planı, HES kodu sorgusu, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. HES Kodu sistemi olmayan işletmeleri ikaz eden Kaymakam Abban, bir sonraki denetimlerde HES Kodu sistemi kurmamaları halinde ceza uygulanacağını belirtti. İşletmelerdeki masa düzenini de kontrol eden Abban, oturma düzenine uyulmayan işletmeleri uyardı. İşletmelerdeki kişi kapasitelerini de kontrol eden Kaymakam Abban, kişi kapasitesinin yanlış belirtildiği bir işletmede işletme sahibini uyararak, afişi değiştirmesini istedi. Öte yandan zabıta ekipleri tarafından bazı işletmelere koronavirüs tedbirlerinin anlatıldığı afişlerden de dağıtıldı.

 

DİNAMİK DENETİMLER HIZ KESMEDEN SÜRECEK

 

Denetim yaptığı işletmelerdeki çalışanları da uyaran Abban, HES Kodu kontrolünü muhakkak yapmalarını, maskesi olmayan müşterileri kabul etmemelerini ve masalar arasındaki 1, 5 metre mesafe kuralını ihlal etmemelerini istedi. Dinamik denetimlerin hız kesmeden süreceğini belirten Abban, normal hayata dönmek için kurallara harfiyen uyulması gerektiğinin altını çizdi.

 

Haber / Buse SERİN