2 haftadır kapalı olan halk pazarı yeniden açıldı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek riski' temsil eden  'kırmızı' renk ile yer alan Edirne Keşan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında

GÜNDEM 20.03.2021 15:07:00 0
2 haftadır kapalı olan halk pazarı yeniden açıldı

Halk pazarı, cumartesi günü bereket duası yapılarak, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nde yeniden hizmete girdi. Hem pazarcılara hem de alışveriş yapmak için gelenlere zabıta ekipleri tarafından HES kodu sorgulaması yapıldı.

 

“SİZLERLE BERABER TÜM SORUMLULUĞU ALACAĞIZ”

 

Hem kurumların hem de esnafın tüm sorumluluğu alarak halk pazarının yeniden açıldığını belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu “Bugün sizlerle beraber tüm sorumluluğu alacağız. Pazar yerinin büyüklüğünden endişemiz var. Bu nedenle kontrollü bir şekilde alışveriş yaptırmak, tezgahların arasında mesafe bırakmak bizlerin görevi. Tezgahta seçme konusunda sizler müşterilerinize yardımcı olun. Yine mesafe konusunda 4 müşteriyi yan yana getirmemeye çalışın. Onlara siz yardımcı olun. Bugün en iyi sağlık çalışanı, en iyi polis, en iyi zabıta siz olacaksınız. Haftaya da açmak için bugün çok titiz çalışalım” dedi. Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından bereket duası yapıldı.

 

ÇAY OCAKLARI DA AÇILDI

 

Yaklaşık 2 haftadır kapalı olan çay ocakları da, içeceklerin karton bardakta servis edilmesi şartıyla cumartesi günü yeniden açıldı. İş yerine ve iş yeri önlerine müşteri alınmazken, sıcak içecekler karton bardaklarla servis edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ