Sanal tur ile Çanakkale Şehitliği'ni gezdiler

Başakşehir Okulları, Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliklerini, koronavirüs sebebiyle online olarak yaptı. Online etkinlikler kapsamında öğrencilere sanal tur

GÜNDEM 19.03.2021 11:28:00 0
Sanal tur ile Çanakkale Şehitliği

Sunuculuğunu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Pınar Köse’nin üstlendiği program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ SESLENDİRİLDİ

 

Ardından Pınar Köse’nin sunumu eşliğinde sanal tur ile Çanakkale Şehitliği gezdirilerek öğrencilere bilgi aktarımında bulunuldu. Sanal turun ardından 4’üncü sınıf öğrencileri “Vatan” adlı şiiri okudu. 7’nci sınıf öğrencisi Nazlı Ülgen ve Emre Ülgen’in “Cepheye Giden Asker” adlı skeci ve Müzik Öğretmeni Kerim Yavuz’un öncülüğünde 4’üncü sınıf öğrencisi Batu Ünal ile birlikte ukulele eşliğinde seslendirilen  “Çanakkale Türküsü” ile etkinlikler devam etti.

 

 

“BÜYÜK ZAFERİ COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

 

Çanakkale Türküsü’nün seslendirilmesinin ardından Başakşehir Okulu öğretmenlerinin hazırladığı oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. Başakşehir Okulları Genel Müdür’ü Mehmet Demirbaş’ın kapanış konuşması ile program sona erdi. Demirbaş, “Bugün 18 Mart bundan tam 106 yıl evvel atalarımızın, dedelerimizin, destanlaştırdığı büyük bir zaferi coşkuyla kutluyoruz. Başakşehir ailesi olarak tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Nedir Çanakkale ve 106 yıldır bu destanı neden konuşuyoruz? Sevgili öğrencilerimiz bu sözlerim sizlere; Mustafa Kemal’in dediği gibi “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” dediği yerdir” dedi.

 

“DÜŞMANLARA GEÇİT VERİLMEYEN YERDİR ÇANAKKALE”

 

“Düşmanlara geçit verilmeyen yerdir Çanakkale, ölmeden mezara koyulan askerlerimizin bulunduğu yerdir Çanakkale” diyen Demirbaş, “Sevgili öğrencilerimiz peki bizler dedelerimizin bu kahramanlık destanına nasıl katkıda bulunuyoruz, neler yapıyoruz vatanımız için, derslerimize çalışıyor muyuz, üretken olabiliyor muyuz? Bunları da kendimize sormamız gerekli çocuklarım. Sizlere ilk ödevim Çanakkale Zaferi destanlarını okuyup, bu zaferin nasıl kazanıldığını benimseyerek, kendi geleceğiniz için yol gösterici olarak dikkate almanızı tavsiye edebilirim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN