Keşan'da geri dönüşüm parkı oluşturulacak

Edirne Keşan'da atık malzemelerden yapılan maketler ile Yeni Mahalle'de bulunan 2,5 dönümlük alanda geri dönüşüm parkı oluşturulacak. Türkiye'ye örnek bir park yapacaklarını söyleyen

GÜNDEM 17.03.2021 16:25:00 0
Keşan

Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki kademe binasında toplanan araç tekerleği, plastik, demir, ahşap ve cam atıklar, geri dönüşüme kazandırılarak uçak, motosiklet, balık, ağaç ve hayvan maketlerine dönüştürüldü.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PARK OLACAK”

 

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Geri Dönüşüm Parkı için çalışmaların sürüyor. Türkiye’ye örnek bir park olacak. Bu projenin maddi değerinden çok manevi değeri var. Topluma verdiği mesaj çok anlamlı olacak. Hurdaya ayrılan araçların geri kazandırılmasından tutun da evcil hayvan evlerine dönüştürülmesine kadar birçok konuda atık malzemeleri değerlendireceğiz. 2,5 dönüm alanda kurulacak parkı, atık malzemelerden yapılmış figürlerle donatacağız. Plastik, metal, cam gibi tüm atık malzemeler geri dönüşüm parkı için değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

 

YAKLAŞIK 70 FİGÜR SERGİLENECEK

 

Helvacıoğlu, "Bu anlayış ile geleceğin teminatı çocuklarımızla gençlerimize çevre dostu belediyecilik mesajı veriyoruz. Bu bilinci geliştirmemiz gerekiyor. 'İnsanın şehrin, şehrin de insanın aynası' olduğunu anlatan bir anlayışla yöneticilik yapmayı tercih ediyoruz. Parkda geri dönüşüm ürünleri kullanılacak. Bu sayede kişisel ve kurumsal anlamda farkındalık yaratmak istiyoruz. Ana tema, doğaya karşı gösterecekleri sevgi ve saygı olacak. Ayrıca israfın da önüne geçmek istiyoruz. Birkaç ay içinde parkı açmayı planlıyoruz" dedi. Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır da projenin geri dönüşümün sağlanması, israfın önlenmesi ve sanatsal farkındalık yaratmak amacıyla başlatıldığını dile getirdi. Bayır, "Birimimizde kullanılmayan, atıl durumda olan plastik, demir, cam gibi malzemelerden geri dönüşüm parkında kullanılmak üzere ustalarımızın mahareti sayesinde figürler ürettik. Asli işlerimizden arta kalan zamanlarda arkadaşlarımız, bu imalatların gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Üretilen yaklaşık 70 figür geri dönüşüm parkında sergilenecek" ifadelerini kullandı.

 

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI HEVESLENDİRMEK”

 

Destek Hizmetleri Personeli Mustafa Özdemir de, "Çocukluğumuzda kendi oyuncaklarımızı yapardık. Başkanımızın talebi üzerine bunların büyük ebatlarda üretmeye başladık. Amacımız çocuklarımızı heveslendirmek, çevreye daha duyarlı olmalarını sağlamak. Şu ana değin motosiklet, balık, uçak, saksı ve hayvan çeşitleri yaptık" diye konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA