Albayrak: Çanakkale, yeni bir devrin başladığı yerdir

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çanakkale, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden cepheye k

GÜNDEM 17.03.2021 12:50:00 0
Albayrak: Çanakkale, yeni bir devrin başladığı yerdir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

“ŞANLI BİR ZAFERDİR”

 

“Şanlı bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Albayrak, “Çanakkale Zaferi, Türk milletinin sonsuz vatan sevgisiyle tüm imkânlarını seferber ederek en modern silahlara sahip düşman ordularına karşı galip geldiği şanlı bir zaferdir. Çanakkale, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden cepheye koştukları, kahraman Mehmetçiklerimizin canlarını vatanımıza siper ettikleri, tarihin akışının değiştiği ve bir devrin kapanıp yeni bir devrin başladığı yerdir. Çağının en güçlü donanması ve ordusuna en ağır yenilgisini yaşatan kahraman ordumuz, vatan sevgisi, cesareti ve özverisiyle Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Kahraman Mehmetçiklerimizin mücadele ruhunu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur" diyerek en güzel şekilde ifade etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“İFTİHAR KAYNAĞIDIR”

 

Albayrak, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği Çanakkale Zaferi, sonuçları itibariyle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına zemin hazırlamıştır. Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında önemli bir rolü olan 19. Tümen ve 57. Alay'ın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Tekirdağ'da kurulmuş olması, bizim için iftihar kaynağıdır”

 

Haber / Yener AKBABA