Trakya'da korkutan artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6- 12 Mart tarihleri arasındaki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı. Tekirdağ'da 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı 111.19'dan 121.64?

GÜNDEM 16.03.2021 10:41:00 0
Trakya

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merakla beklenen ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’ haritasını açıkladı. Bakan Koca’nın “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde görebilirsiniz. Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün” notuyla paylaştığı haritaya göre 81 ilin büyük bir bölümünde vaka sayıları artarken, Trakya’daki artış da dikkat çekti.

 

TEKİRDAĞ’DA VAKALAR YÜKSELDİ

 

Bugüne kadar açıklanan 5'inci 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritası, Trakya’daki artışı gözler önüne serdi. Açıklanan ilk haritaya göre her 100 bin kişide 55.37 vakaya rastlanan Tekirdağ’da 6-12 Mart tarihleri arasında her 100 bin kişide 121.64 vaka görüldü. Haftalık vaka sayısı Edirne’de 100 bin kişide 180.01’den 200.36’ya, Kırklareli’de de 116.94’ten 137.12’ye yükseldi.

 

 

“ŞEHİRLERİMİZDEKİ DURUMU BİR SÜRE DAHA SÜRDÜRME KARARINI ALDIK”

 

Risk rubuna göre illerin düşük (mavi), orta (sarı), yüksek (turuncu) ve çok yüksek (kırmızı) olmak üzere 4 farklı kategoriye ayrıldığı “İllere Göre Risk Durumu” haritası ise henüz güncellenmedi. Önceki gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini paylaşırken şehirlerimizi tedbirlere uyma derecesine göre gelecekte hangi sınıflandırmada yer alacaklarına karar vereceğini söylemiştik. Bugünkü kabine toplantımızda son 2 haftadaki gelişmelerin etrafında durduk. Aşılama yaygınlaştıkça salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla süreci daha yakından takip edeceğiz. Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık. İnşallah bundan sonra daha bilinçli davranarak bu meselenin üstesinden geleceğiz. Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU