Minibüsler tıklım tıklım

Çerkezköy ve Kapaklı'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan tüm uyarılara rağmen minibüsçüler ayakta yolcu almak yasak olmasına rağmen bu yasağı ihlal ediyor. WhatsApp ihbar hattım?

GÜNDEM 15.03.2021 18:13:00 0
Minibüsler tıklım tıklım

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile tüm şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edileceği kararı 1 Haziran’da kaldırılmış, ayakta taşınacak yolcu sayısını ise hıfzıssıhha kurullarının belirleyeceği ifade edilmişti.

 

AYAKTA YOLCU ALMAK YASAK

 

Bakanlığın kararının ardından 1 Haziran 2020’de Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu da Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin, Minibüsler, Dolmuşlar, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri İle İlgili Alınması Gereken Önlemler bölümünün “Yolcular İçin Alınması Gereken Önlemler” başlıklı kısmının 4. Maddesinde yer alan ‘Araçlara koltuk sayısı kadar müşteri alınabilir, ayakta yolcu alınmamalıdır. Karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz olarak oturulmalıdır” kararının uygulanmasına karar vermişti.

 

KORONAVİRÜSE DAVETİYE ÇIKARIYOR

 

Vaka sayısının arttığı Tekirdağ’da tüm uyarılara rağmen, bazı minibüsler tıklım tıklım yolcu taşımaya devam ediyor. Tekirdağ İl Pandemi Kurulu’nun kararı ile il genelinde minibüsler, dolmuşlar, halk otobüsleri, belediye otobüslerinde ayakta yolcu taşınması yasak olmasına rağmen, bazı toplu taşıma araçlarında bu yasak ihlal ediliyor. WhatsApp ihbar hattımıza gelen bu fotoğraf da, Çerkezköy-Kapaklı arası yolcu taşımacılığı yapan bazı minibüslerde ayakta yolcu alma yasağı ve sosyal mesafe kuralının ihlal edildiğini ortaya koyarken, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı bu araçlar koronavirüse de davetiye çıkarıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ